ULLEVAAL (Discovery):
Markus Solbakken (21) er i ferd med å finne seg ordentlig til rette på Vikings midtbane. For det er han også belønnet med plass i U21-landslagstroppen.
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
13 TIMER SIDEN
– Ut fra det jeg har sett av dem som spiller i Eliteserien, så har jo Markus Solbakken meldt seg på, for et Viking som jeg synes har sett okei ut gjennom vinteren, sier U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud til Discovery.
21-åringen fikk med seg imponerende 116 kamper for A-laget til HamKam, før han dro videre til Bærum. Der ble det 28 kamper i Eliteserien forrige sesong, på spilleren som har vært innom alle aldersbestemte landslag tidligere.
På U21-landslaget står han med to kamper; en i 2020 og en helt tilbake i 2018.
Selv sier Solbakken at han raskt merket forskjellen på å være i Stabæk – en klubb som trøblet fælt og til slutt rykket ned i fjor – og på Viking som har enorm medvind i seilene.
Lørdag debuterte han i offisiell kamp for sin nye klubb, da han spilte hele oppgjøret da Kongsvinger ble slått 2-0 i cupen på Gjemselund.
På tribunen satt Leif Gunnar Smerud, sammen med A-landslagstrener og pappa Ståle Solbakken – som for øvrig tok ut Veton Berisha i sin tropp.
Ståle Solbakken reagerte slik på spørsmål om uttaket av sønnen:
– Jeg fikk den nyheten omtrent nå jeg også. Det er morsomt, det. Jeg atskiller det ganske kraftig, så det må du egentlig spørre Leif Gunnar om hvorfor og få utdypet det. Men jeg har sett ham noen kamper i Viking, og det har vel vært en sånn okei start, sier Ståle Solbakken til Discovery.
Det er om lag halvannet år siden Solbakken junior var med «våre neste menn».
(Artikkelen fortsetter under):

Store sko å fylle: – Et spørsmål jeg har fått mange ganger

Da han leste opp troppen tok også Smerud generelt opp temaet at man ofte er altfor raske til å avskrive spillere.
– Solbakken er jo et eksempel?
– Uten å snakke direkte om ham, er erfaringen i jobben at det er veldig mange som blir avskrevet eller som blir litt usikre underveis. De leverer kanskje bra, får et gjennombrudd og så stopper de litt opp, sier Smerud til Discovery.
Mange faktorer kan spille inn og det er naturlig at det kan svinge.
– Måten å håndtere det på, er helt avgjørende. (Erik) Botheim er kanskje det beste eksempelet. Han gikk i seg selv, kom til et miljø der han ble utfordret på å gå i seg selv, jobbet knallhardt og fikk det til.
– Vi skal ikke skrive av noen når de er 18, 19, 20. Det kan være ganske nært at de får ut sitt potensial. Faren hvis vi skriver dem av for tidlig, eller de selv begynner å lete etter forklaringer i omgivelsene i stedet for i seg selv, er at det stopper helt og ikke blir noe. Det er det også ganske mange eksempler på, sier U21-landslagssjefen.
Sivert Mannsverk er et eksempel på en spiller som denne gangen ble vraket, nettopp på midtbanen der Solbakken er inne.
Der mener Smerud at Molde-unggutten ikke har levert helt som ønskelig i vinter, men presiserer at han like gjerne kan være med i neste tropp.
– Det er grunn til å holde koken når du har lagt så mye i det som du faktisk har. Selv om «treneren er idiot» og du ikke spiller, så må du ikke gi deg. Det gjelder også i landslagssammenheng. Det er endringer i troppen og de som ikke kom med, kan gjerne være med igjen i juni.

Solbakken: – En klubb jeg er vokst opp til ikke å like

Eliteserien
Avviser bruk av storskjerm – innrømmer at målet skulle vært godkjent
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Overtidskok: Vikings og RBKs kaptein så rødt på overtid: – Dum takling av meg
14 TIMER SIDEN