Molde ble nummer to og tok sølvet i Eliteserien 2020, og er det laget som skal først ut i aksjon i det nye året. Allerede i februar spiller de 16-delsfinale i Europa League mot Hoffenheim.
Dermed er det ikke lenge til sesongoppkjøringen er i gang. Den skal de blant annet bruke til å tette gapet til Bodø/Glimt.
– Vi må trene veldig godt. Det er klart at det blir en utfordring, men det er klart et mål å strekke seg etter. Vi er i gang med å legge en slagplan for å vinne tilbake tittelen igjen, sier daglig leder i Molde, Ole Erik Stavrum, til Eurosport.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
15 TIMER SIDEN
I fjor havnet Molde 19 poeng bak Bodø/Glimt, som slo omtrent alle rekorder.
I forrige uke ble det bekreftet at Philip Zinckernagel er solgt fra Glimt til Watford, men selv om klubben fra Bodø skulle komme til å selge flere profiler, tror Stavrum Molde må heve seg, for å henge bedre med den kommende sesongen.
– Jeg tror jobben ligger hos oss, definitivt. Bodø/Glimt har imponert med de spillerne de har hentet, og de har vært veldig god på det meste, så den jobben ligger nok hos oss, sier Stavrum.

Endringer i troppen

Selv har ikke Molde veldig store planer om å gjøre endringer i troppen. Per nå jobber de først og fremst med å beholde Leke James.
– Vi har fremdeles et godt håp om at vi får beholde Leke (James). Vi er i veldig god dialog med spiller og agent. Det håper vi løser seg, og det vil de nærmeste dagene gi svar på, forteller Stavrum.
I tillegg er det som kjent kommet et bud på Stian Gregersen, men tilbudet var ikke godt nok til at Molde ville selge. Dersom hverken James eller Gregersen forlater klubben, blir det antakeligvis ikke store endringer.
– Vi har en veldig bred og god stall. Vi vil nok ha litt bevegelse i den stallen, men det avhenger først og fremst av hvilke spillere som eventuelt forsvinner, sier Stavrum.
– Betyr det at dersom dere ikke får beholde Leke James, og det kommer et bedre bud på Gregersen, så må dere kaste dere rundt?
– Det er nok veldig nærliggende, ja.

Dobbel oppkjøring

Selv uten for mange spillere inn og ut av Aker Stadion, tror Moldes daglige leder at det kan bli utfordrende å skulle toppe formen både til 16-delsfinale i Europa League og seriestart.
– Vi skal spille 16-delsfinale i februar, og så er det seriestart i begynnelsen av april, så det blir egentlig to oppkjøringer. Det er klart, det er en utfordring, det å klare å spisse formen både i februar og april.
Samtidig tror han at avansementet i Europa kan være en fordel, også med tanke på Eliteserien.
– Det å spille to viktige og vanskelige kamper midt i oppkjøringen, ser vi på som veldig positivt. Det er to kamper som virkelig betyr noe. Treningskamper blir jo fort litt uviktige, så det skal vi utnytte.
16-delsfinalen mot Hoffenheim spilles 18. og 25. februar.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12