Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjekk dette elleville målet: Nå kan millionmannen ende opp i Eliteserien

Carl Henning Biørnstad

Publisert 24/03/2023 klokken 20:27 GMT+1

Ghanesiske Isaac Atanga (22) fikk sitt store gjennombrudd da han danset seg forbi forsvar etter forsvar i Nordsjælland-drakt fra 2019-2021. Storspillet førte til at angrepsspilleren ble solgt for 40 millioner kroner. Nå kan han ende opp i Eliteserien.

På vei til Eliteserien: Varter opp med kunstscoring etter dribleraid

Både Sunnmørsposten og TV 2 skriver nemlig at det kun er detaljer som gjenstår før ghaneseren signerer en avtale med Aalesund. AaFK har ikke vært de mest aktive på overgangsvinduet så langt, og det har gått godt over fem uker siden det var noe som helst aktivitet inn og ut portene på Color Line Stadion.
Sistemann var høyrebacken Alexander Munksgaard, som kom på lån fra danske AGF Aarhus.
Nå kan altså en ny spiller med erfaring fra dansk fotball dukke opp på treningsfeltet til Lars Arne Nilsen.
Isaac Atanga ble hentet av den danske talentfabrikken Nordsjælland fra ghanesiske Right to Dream i 2018, der han utviklet seg gradvis – først på juniorlaget, før han fikk sjansen på A-laget. Atanga fikk sitt store gjennombrudd i 2019-sesongen, og ble etter hvert fast inventar i FCN-laget.
Til sammen ble det 12 mål og fem målgivende pasninger på 58 kamper, før han ble solgt videre til MLS-klubben FC Cincinnati for 40 millioner kroner (ifølge nettstedet transfermarkt.com).
Ett av de lekrere målene scoret han mot FC Midtjylland sommeren 2019. Se kunstscoringen i videovinduet øverst i saken.
I USA ble ikke angrepsspilleren noe stor suksess. I august i fjor hentet tyrkiske Göztepe han på lån – en avtale som avsluttes i mai.
Ifølge Sunnmørsposten ønsker Isaac Atanga å få fart på karrieren igjen, og 22-åringen skal - ifølge avisen - være nære på å havne i AaFK.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame