Revansjesugent Molde påførte Glimt årets første tap etter fæle tabber: – Unnskyld

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 17/10/2020 klokken 22:55 GMT+2

Suverene Bodø/Glimts ubeseirede rekke stoppet på 20 kamper, etter at de krasjlandet mot sølvjagende Molde. Keeper Nikita Haikin havnet i negativt fokus.

Magnus Wolff Eikrem

Molde - Bodø/Glimt 4-2
MOLDE / OSLO (Eurosport.no):
– Først og fremst vil jeg si unnskyld for de to målene, det er mitt ansvar og jeg skuffet laget mitt. Men det vil gjøre meg sterkere, sa Haikin til Eurosport.
Molde hadde gullambisjoner denne sesongen, men Bodø/Glimt har fosset fra alt alle på toppen av tabellen. Derfor var ikke kveldens toppkamp på Aker stadion noen seriefinale i den forstand, men hjemmelaget var nok revansjesugne og ute etter å vise at de kan hamle opp med de helgule, som så langt har gått ubeseiret gjennom sesongen.
Og med Jens Petter Hauge skippet avgårde til Milano, og spillere som Marius Lode, Sondre Brunstad Fet, Alfons Sampsted og Philip Zinckernagel ute av den faste elleveren av ulike årsaker, var det opp til andre å ta ansvar for serielederen.
Det gjorde 18 år gamle Sebastian Tounekti etter en snau halvtimes stillingskrig, da han åpnet sin personlige målkonto og fikset ledelse til gjestene.
(Artikkelen fortsetter under):

Strekker armene i været og tar på seg skylden: – Vil be om unnskyldning

Det ville ikke Molde ha noe av, for bare minuttet etter var utligningen i boks. Brede Moe gjorde en heroisk jobb med å redde på streken, men ballen gikk ut i beina på Magnus Wolff Eikrem som trykket på og kriget kula i garnet.
Og i sekundene før pause var kampen snudd, da Ohi Omoijuanfo endelig kom på scoringslisten igjen etter en periode med måltørke, da han på vakkert vis avsluttet med utsiden av foten forbi Nikita Haikin.
– Det der er en klasseavslutning, utbrøt Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
Og Omoijuanfo selv var naturligvis svært fornøyd med det.
– Det kjennes godt å score igjen, det er lenge siden sist. Vi kommer tilbake og viser karakter, sa målscoreren til Eurosport i pausen.
Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med det han hadde sett før pause, men etter pause ble alt mye verre. Keeper Haikin leverte en forferdelig tabbe da han spilte ballen rett i føttene på Eirik Hestad, som fra kloss hold bare kunne trille kula i det åpne, gapende målet, til målvaktens enorme fortvilelse.

Grusom keepertabbe: – Å fytti grisen!

Og ikke mange minuttene etterpå smalt det fra Molde igjen, da Wolff Eikrem satte inn sitt andre mål for kvelden. Igjen kan man sette spørsmålstegn ved arbeidet til målvakt Haikin.
– Det er fryktelige baklengsmål de slipper inn, kommenterte Skullerud.
Med en halv time igjen på uret lignet imidlertid Glimt mer på seg selv i pasningsspillet, og hjemkomne Vegard Leikvoll Moberg reduserte til 2-4 på pasning fra Ulrik Saltnes.
– Det var de personlige feils aften, og da kan vi ikke vinne på den arenaen her. Vi vinner sammen, og taper sammen, sa trener Kjetil Knutsen.

– Elendig. Helt komikveld. Legendarisk drit.

Kasper Junker fikk en bra mulighet til å skape litt mer spenning mot slutten med drøye fem minutter igjen, men Molde-keeper Andreas Linde avverget den avslutningen.
– Vi hadde god kontroll i første omgang, og tar tak i det etter pause. Men når vi får fire ser det ut til at vi har mer lyst til å forsvare oss. Vi scorer fire mål, så det er ikke aller verst. Så var det godt å få satt skapet litt på plass, sa Molde-trener Erling Moe.
Flere mål ble det ikke, og dermed er Molde det første laget som påfører Glimt tap i år, samtidig som de innehar andreplassen på tabellen før søndagens kamper.
– Det er skikkelig godt at noen endelig slo Glimt. Det var en bra start på høstsesongen. Vi må være på det nivået her utover kampen, sa Eikrem.

Moe: – Godt å få satt skapet litt på plass