Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdal bekrefter ønske om samtaler med denne duoen

Stein-Erik Stormoen

Publisert 29/12/2021 klokken 15:38 GMT+1

Kjetil Rekdal har allerede fått med seg Geir Frigård som assistenttrener. Den ferske Rosenborg-sjefen er ikke ferdig med å bygge lag.

Svein Maalen, Steffen Iversen

Foto: NTB

Til Adresseavisen bekrefter Rekdal at de skal ha inn en trener til og at de har laget en liste. Han håper å ha alt på plass når de begynner å trene igjen etter juleferien.
Etter intense og knallharde forhandlinger lyktes Kjetil Rekdal å få med seg assistenttrener Geir Frigård fra Briskeby til Lerkendal. Duoen har funnet tonen på Hamar, og utfyller hverandre godt ved å spille på hverandres styrker og svakheter.
HamKam-spiller Aleksander Melgalvis beskrev det overfor Discovery slik, da han anså Rekdal som tapt og håpet å få beholde Frigård i klubben.
– Rekdal ønsker å være mer observerende, så Frigård har styrt det aller, aller meste på økter i det daglige. Rekdal observerer mer, men inn mot kamp, når det kommer til taktiske ting, er jo han inne og coacher.
– Jeg synes Geir er veldig flink på feltet. Det ser Kjetil også, og det er en grunn til at han ønsker å ha ham med seg opp dit. Han har jo hatt sine assistenter opp gjennom han også, som han helt sikkert kunne fått med seg til Trondheim hvis det sto på det. At han ønsker Geir, får han ta som et stort kompliment.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

– Vi kamuflerer svakhetene våre på en perfekt måte

Rekdal fikk ønsket sitt oppfylt, og Ivar Koteng brukte en ligning til Pippi på spørsmål om Frigård nå må kunne kalles Rosenborg-historiens dyreste assistenttrener.
Men Rekdal er ikke ferdig med å bygge teamet sitt. Han ønsker også å ha inn en person til, helst med trøndersk forankring, og med 4-3-3-fotball i blodårene.
Allerede samme dag som duoen ble presentert på en pressekonferanse i Trondheim, luftet Rekdal tankene om en mann til. I et intervju gjort med klubbens egen mediekanal, kom navnene Svein Maalen og Steffen Iversen opp.
Nå klubbløse Maalen har hatt en flott periode i Ranheim bak seg, mens tidligere RBK-spiller Iversen kjenner klubben godt. Han var også på gullaget til Rekdal i Vålerenga.
Nå bekrefter Rekdal til både Adresseavisen og Nidaros at de to er aktuelle kandidater.
– Han er en av dem som vi har satt opp på lista. Jeg har ikke noe problem med å si at han er en vi skal ta kontakt med. Det er naturlig, sier Rekdal til Adressa om Maalen.
– Han er og naturlig å ta en prat med. Han er Rosenborg-mann og jeg kjenner Steffen veldig godt. Vi kommer til å prate med han også, svarer Rekdal til samme avis om Iversen.
Samtidig påpeker han at det ikke er kun trøndere på lista, og at å spille 4-3-3 ikke er en nødvendighet. Hvilke spillere du har til rådighet og hvilke kvaliteter de besitter, vil være avgjørende, mener den gamle landslagshelten.
– Trondheim har vært 4–3–3 og har vært fantastisk gode på det når de har vært gode. Så har det buttet litt mot nå. Jeg har ikke noe imot 4–3–3, men du må ha mannskap til å spille det på rett måte. Det er spillerstallen som vil være det viktigste sånn sett, sier Rekdal.
picture

Koteng sammenligner RBK med Pippi: – Vi har vært ekstra rause

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame