Populære sporter
All sport
Vis alt

Koteng tar ikke gjenvalg: – Hvis mitt valg kan samle klubben, er jeg fornøyd

Oppdatert 03/01/2022 klokken 13:43 GMT+1

Etter 10 år som styreleder i Rosenborg har Ivar Koteng bestemt seg for ikke å ta gjenvalg.

Ivar Koteng.

Foto: Eurosport

Det meldes på klubbens nettsider.
Koteng ble valgt inn i 2012.
Noe av det siste han gjorde var dermed å forhandle klar en avtale med HamKam om trenerduoen Kjetil Rekdal og Geir Frigård.
– Jeg er glad i Rosenborg. Det er veldig interessant, motiverende og artig å lede klubben, og i perioder er det også veldig krevende og utfordrende. Nå er jeg veldig glad for at Kjetil Rekdal og Geir Frigård er på plass, og jeg registrerer med glede at det er stor begeistring for det nye trenerteamet. Jeg håper at alle rosenborgere vil trekke i samme retning fremover, slik at klubben igjen preges av godfoten. Hvis mitt valg om ikke å stille som kandidat kan bidra til å samle klubben, er jeg godt fornøyd, sier han i meldingen.

Syv titler og bannere

I løpet av Kotengs periode har klubben sikret seg fire seriemesterskap og tre cupgull og fem gruppespill i Europa League.
Men det har også vært flere kontroversielle saker, spesielt med avsettelsen av Kåre Ingebrigtsen og rettssaken i kjølvannet av den.
Flere av klubbens tilhengere var også svært kritiske til prosessen rundt treneransettelsen nå, og enkelte markerte før jul med bannere på Brakka.
«STYRET – EN SKAM FOR BYEN» og «AVGÅ» var budskapet, som ikke var til å ta feil av.
Koteng sa til Discovery at han hadde forståelse for budskapet, men ikke måten det ble formidlet på.

Ikke la seg presse

På spørsmål om han hadde tenkt på å strekke armene i været og vurdere jobben han har gjort, svarte Koteng følgende:
– Jeg gjør den vurderingen minst en gang i året. Og den vurderingen gjøres sammen med valgkomiteen. Vi er så heldige at vi har en demokratisk klubb, og til slutt avgjøres det på årsmøtet.
– Jeg kan ikke la meg presse av at det er 25 engasjerte supportere som tror de bestandig vet best. Vi sitter midt oppe i det og har erfaring og kunnskap, og ikke minst mye større innsikt i nåsituasjonen enn de har mulighet til å ha. De ser ikke ut til å ha erfaring til å forstå det, sa Koteng til Discovery da.
Discovery har vært i kontakt med Kjernen-talsmann Espen Viken.
– Det er nok en vurdering han har gjort, og den kan være bra, den. Han har nok lyttet til råd og gjort en vurdering selv om hva som er det beste for klubben. Vi har respekt for at han gjør det. Det synes vi er bra, sier han og legger til:
– Jeg vet ikke hvem som er alternativet, så jeg vet ikke hvordan det blir. Vi har vært inne på at vi trenger noen endringer, og dette kan være en endring som kan komme godt ut. Vi setter pris på at han gjør sine valg.
– Har du noen kandidater i hodet?
– Nei, det tenker jeg at valgkomiteen må få styre med. Vi har selvfølgelig noen ønsker og skal kommentere de tingene som kommer opp, men nå tenker jeg det er viktig for oss at vi får litt ro og at vi får en mulighet til å drifte godt, at den nye treneren får satt et lag og at ting begynner å funke, sier Viken.

– Mye har vært superbra

Til rbk.no i forbindelse med nyheten nå, sier Koteng at tror på bedre tider for Rosenborg.
– Det er selvsagt ting jeg både er stolt over, og ting jeg kunne gjort bedre. Men mulighetene og utfordringene ligger foran oss, og det er der vi må ha blikket. Snart er det årsmøtet, og viktige saker som fusjon og valg av tillitsvalgte skal behandles. Engasjementet rundt klubben er formidabelt, og jeg er overbevist om at RBK vil komme opp av bølgedalen - og igjen være med å slåss om edelt metall, sier Koteng.
Årsmøtet er berammet til 17. februar. Valgkomiteen jobber nå med å utarbeide sin innstilling.
– Hvordan vil du huske de ti årene med Koteng, Viken?
– Det blir litt vanskelig å ta på halvspretten, men han har gjort veldig mye bra. Han har ryddet i en økonomi som var håpløs og ute å kjøre. Han har lagt ganske tighte rammer og struktur. Mye han har gjort, har vært superbra og viktig for klubben. Men så er det noe med når du pådrar deg en del gule og røde kort i løpet av perioden, så er det noe med at nok er nok til slutt. Vi støtter han i at nok er nok nå.
picture

Koteng sammenligner RBK med Pippi: – Vi har vært ekstra rause

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame