Natt til torsdag er det hengt opp bannere på Brakka, Rosenborgs velkjente klubbhus, melder NRK.
«STYRET – EN SKAM FOR BYEN» og «AVGÅ» er budskapet, som ikke er til å ta feil av.
– Budskapet er kjent, fra en gruppe medlemmer. Det er ikke noe nytt, sier styreleder Ivar Koteng til Discovery torsdag morgen.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
7 TIMER SIDEN
– Det er vel ikke noe hyggelig å bli møtt av noe sånt?
– Det er det absolutt ikke. Men det er ikke noe uventet. Vi har jo den supportergruppa som er konstant misfornøyde. Det er ikke noe rart at de misfornøyde når vi ikke tar gull og kommer på femteplass. Så akkurat det er ikke noe overraskende, men det som er stadig overraskende er at vi behandler hverandre slik, sier Koteng.
– Det er tøft klima i Trondheim nå?
– Det er dessverre det.

Trusler og krav

Den markante styrelederen har stått i stormen og fått kritikk tidligere. Likevel går det inn på det ham.
– Det oppleves ikke bra. Det er selvfølgelig ikke slik at vi er uenige i at vi kunne gjort en bedre jobb. Det er mer formen på det. Vi er uenige i måten vi snakker til hverandre på, sier Koteng, som også henviser til en uheldig sak angående styremedlem Rune Bratseth nylig.
I en supporter-podcast tirsdag kveld mistet en av de involverte besinnelsen og langet ut mot Bratseth på direkten. Det gikk så langt som grove trusler, skriver Nidaros.
Den involverte har senere lagt seg flat og beklaget opptrinnet.
– Vi så utslag av dette i en podcast tirsdag. Det er trist og fælt å måtte slåss mot slike krefter, sier Koteng.
– Det er langt unna det jeg kaller folkeskikk, fortsetter han.
– Men budskapet i seg selv, da. Er det slik at du har tenkt på å strekke armene i været og vurdere jobben du gjør?
– Jeg gjør den vurderingen minst en gang i året. Og den vurderingen gjøres sammen med valgkomiteen. Vi er så heldige at vi har en demokratisk klubb, og til slutt avgjøres det på årsmøtet, sier Koteng, og fortsetter:
– Jeg kan ikke la meg presse av at det er 25 engasjerte supportere som tror de bestandig vet best. Vi sitter midt oppe i det og har erfaring og kunnskap, og ikke minst mye større innsikt i nåsituasjonen enn de har mulighet til å ha. De ser ikke ut til å ha erfaring til å forstå det.
En rekke RBK-supportere, som kaller seg Falkenkameratene, sendte tirsdag et brev der de ba styret stille sine plasser til disposisjon. Ifølge dem, skriver Nidaros, var det 58 signaturer da brevet ble sendt og det rundet 100 i etterkant.
Gruppen avviser til avisen at de står bak nattens bannere.

Rød trener-tråd?

Det har vært en voldsom oppmerksomhet rundt treneransettelsen i Rosenborg etter at det ble klart at Åge Hareide trer over i penjonisttilværelsen. Det siste halvåret er det blitt spekulert i om Bodø/Glimts Kjetil Knutsen er nestemann inn dørene på Brakka.
Bergenseren med to strake seriegull og en fotball som mange mener er det nærmeste man kommer Nils Arne Eggens stil, har vært en tydelig foretrukket mann.
Etter et lite sidesteg som endte med at Hammarbys Milos Milojevic ikke lenger er aktuell og i tillegg fikk sparken i Sverige, har man nå landet på HamKams Kjetil Rekdal.
Koteng har gjennom hele prosessen holdt kortene tett til brystet, og stort sett besvart trenerspørsmålet med at de håper å ha det på plass innen jul.
Etter at HamKam nå har bekreftet at Rosenborg har tatt kontakt og bedt om en ny prat med Rekdal, strekker Koteng seg ørlitte grann lenger.
– Jeg kan si at vi kanskje om ikke altfor lenge håper å være i mål. Jeg kan kanskje strekke meg til at vi på lille julaften skal ha det med trener klart, sier Koteng med et smil.
– Når man forhandler med en eller flere, er ikke noe klart før alt er klart. Det er synd vi ikke kan dele mer om det, men slik er det, følger han opp.
– Skal dere møtes igjen i dag?
– Det vil jeg ikke kommentere.
– Fra kandidatene som er kjent; Knutsen, Milojevic og Rekdal kan man si at det spriker litt i stilene. Hva er egentlig den røde tråden her?
– Den røde tråden er nok artig og angrepsvillig fotball.

– Rekdal er vinnerskalle

Rekdal tok over HamKam da laget så håpløst ut på bunnen av OBOS-ligatabellen forrige sesong, og snudde tre poeng på ni kamper til en trygg og fin tilværelse.
I år førte han Briskeby-klubben til et suverent opprykk, der de vant ligaen med elleve poeng ned til Aalesund på andreplass.
På 30 kamper endte de med en positiv målforskjell på 41, etter å ha sluppet inn bare 21 baklengs og scoret 62 rett vei. På 51 kamper totalt med grønnbuksene, har han plukket 105 poeng.
Likevel er mange Rosenborg-supportere svært misfornøyde med kandidaten Rosenborg har landet på. Det også etter flere uttalelser som ikke har vært udelt positive om Rosenborg fra Rekdals side opp gjennom årene.
– Mange ser ut til å være misfornøyde med Rekdal?
– Det er for så vidt som forventet. Det er nok slik at mange er for og noen er imot, men det er som forventet. Rekdal er en vinnerskalle, og som vinnerskalle har han ikke uttrykt så voldsom begeistring mot noen som vinner. Det kan nok være en forklaring, sier Koteng, som mener romsdalingen har gjort en sterk jobb med Hamar-laget.
– Han har gjort en svært god jobb. Det er klart. I tillegg har de spilt underholdende og angrepsvillig, som vi synes er viktigst.

Derfor Rekdal

Det er flere punkter som gjør at RBK ser på Rekdal som en attraktiv trener.
Det ene er resultater.
Det andre er treningshverdagen.
Det tredje er åpenhetskulturen klubben har i verdigrunnlaget sitt.
– Det neste er treningshverdagen. Og så tror vi at den kulturen vi har med åpenhet i bunnen og redelighet gjør at vi kan bidra til at folk har det godt. I min verden, for at åpenhet skal fungere, må det være en viss toleranse, også for forskjellighet. Det tror jeg at Rosenborgs medlemmer også er enige i, sier Koteng.
Rekdal har en klausul i kontrakten med HamKam som gjør at han kan gå til «klubber av en viss størrelse». Daglig leder Bent Svele har bekreftet til Discovery at Rosenborg oppfyller den. HamKam har i så fall krav på en kompensasjonssum.
Ifølge TV 2 er Rekdal og Rosenborg nå enige om en treårsavtale, og RBK forhandler om en avtale med HamKam.
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32