RBK-målfest, utligning på overtid og Sarpsborg-selvmål

Oppdatert 08/02/2020 klokken 18:04 GMT+1

Få oppdatering fra lørdagens treningskamper for OBOS- og Eliteserie-lagene her.

Eirik Horneland

Kl. 15.00 var det avspark for Rosenborg mot Sundsvall i Abrahallen. Det tok ikke mer enn ti minutter før Rosenborg satte inn ledelsen. Pål Andre Helland satte ballen mellom beina på keeper og dermed stod det 1-0.
Syv minutter senere doblet Even Hovland ledelsen for hjemmelaget etter heading i mål, og med fem minutter igjen av første omgang satte Kristoffer Zachariassen inn 3-0.
Etter timen spilt snappet Mikael Tørset Johnsen opp ballen foran Sundsvall-målet og satte ballen i det nederste hjørnet. Et knappe kvarter senere satte GIF Sundsvall inn sitt første mål for kvelden men minuttet senere svarte Rosenborg og økte til 5-1 ved Eirik Botheim.
Odd møtte god motstand i CSKA Moskva i Campoamor. De havnet tidlig under, men like etterpå utlignet telemarkingene. Hvem andre enn Torgeir Børven satte inn 1-1? Utover i kampen ble derimot russerne for sterke. Odd tapte til slutt 3-1, selv om de hevet seg i andreomgangen.

Selvmål og sen utligning

Kristiansund tok imot Molde i lørdagens treningskamp. Etter knappe fem minutter spilt headet Aliou Coly ballen i mål på bakre stolpe mot gamle lagkamerater og dermed stod det 1-0 til hjemmelaget. KBK hadde flere sjanser foran Molde-målet, men verken de eller Molde fikk ballen i mål. Dermed var det Kristiansund som gikk til pause med ledelse.
Det så lenge ut til at KBK skulle sikre seieren, men på overtid satte Martin Ellingsen inn utligningen for bortelaget, som også ble sluttresultatet.
Ingen scoringer til pause mellom Sarpsborg 08 og KFUM Oslo, men rett før timen spilt satte Sarpsborg 08s Jørgen Strand Larsen inn kampens første mål.
Kort tid etterpå satte Sarpsborg inn et selvmål. Anwar Elyounoussi skulle klarere ballen foran Sarpsborg-målet, men skjøt den i ansiktet til Bjørn Inge Utvik og ballen trillet i mål. Ingen av lagene klarte å ta ledelsen igjen og det endte 1-1.

Kongsvinger-seier

Strømmen tok imot HamKam lørdag kl. 13.00. Etter 24 minutter spilt tok HamKam ledelsen etter scoring fra Markus Solbakken. Slik stod det også til pause og det var ikke før etter 53 minutter at Strømmen utlignet ved Kjell Rune Sellin.
Bare fem minutter senere økte Sellin til 2-1 med sin andre socring for dagen. Men HamKam viste at de fortsatt var med i kampen etter 64 minutter da Jarmund Kvernstuen utlignet. Kampen endte 2-2.
Øygarden spilte borte mot Fyllingsdalen i en kamp som endte med seier til Fyllingsdalen 2-1, mens Raufoss spilte 2-2 mot Hønefoss.
Også Kongsvinger spilte treningskamp lørdag og møtte russiske Krasnodar. Kongsvinger satte første scoring etter kun ett par minutter, men ble avblåst for offside. Men etter 19 minutter fikk Kongsvinger frispark og Simon Marklund skjøt ballen i nettet. Flere mål ble det ikke og det norske OBOS-laget gikk seirende ut av kampen 1-0.

Ekspertene mener: De beste spillerne på de nyopprykkede lagene