Populære sporter
All sport
Vis alt

Patrick Berg klar for fransk fotball: – Åpner døren for noen andre

Oppdatert 21/12/2021 klokken 09:05 GMT+1

Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg er klar for den franske klubben RC Lens.

Patrick Berg.

Foto: NTB

  • Se Eliteserien og OBOS-ligaen i 2022 på discovery+
Patrick Berg, som forrige mandag ble kåret til årets spiller i Eliteserien, har signert en kontrakt med Ligue 1-klubben Lens. Det skriver Glimt på egne hjemmesider.
– Det ser jeg fram til. Det er en ekstremt spennende liga og et lag som virkelig har gjort det bra med en ung og lovende spillertropp. Det kommer til å passe meg veldig bra, sier Berg i en pressemelding.
Avisa Nordland skriver at det skal dreie seg om en kontrakt frem til sommeren 2026.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Familien Berg tildelt Kniksens hederspris: – Dette kom veldig brått på!

– Føler meg veldig klar

Natt til lørdag kunne den troverdige journalisten Fabrizio Romano melde at den norske landslagsspilleren hadde gjennomført den medisinske testen og signert de nødvendige papirene. Ifølge både Nettavisen og Avisa Nordland skal også sportssjef i Lens Florent Ghisolfi vært i Norge denne uken for å forhandle med Bodø/Glimt om en avtale for Berg.
Fredag kom nyheten om at Bodø/Glimt-kapteinen skulle være solgt fra Bodø/Glimt for 40 millioner kroner. Nå er det altså bekreftet.
– Jeg føler meg veldig klar for det. Jeg er egentlig trygg og sikker på meg selv både på og av banen. Det blir en ny utfordring og man må tørre å dra videre og oppleve nye ting om man skal utvikle seg som fotballspiller, sier Berg.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Lillestrøms «smultring» kåret til Årets unge spiller

– Åpner en dør for noen andre

I løpet av de siste par årene har Berg tatt enorme steg. Det har endt i to seriegull med Bodø/Glimt og ni kamper for det norske landslaget. Berg hadde ett år igjen av kontrakten med Bodø/Glimt.
– Jeg føler meg trygg på at Glimt kommer til å fortsette å utvikle seg som klubb. At jeg drar åpner en dør for noen andre. Man kan ikke utvikle seg som en ledertype på banen uten å spille, så de bak i rekkene nyter godt av at jeg drar. Jeg forlater klubben i god stand om jeg kan få si det, sier Berg.
Lens ligger på sjetteplass i Ligue 1, og spilte så sent som 4. desember 1-1 mot storlaget PSG på hjemmebane. Lørdag klarte ikke Stade Poitevin å slå Lens på hjemmebane, og dermed er Bergs nye klubb også videre i den hjemlige cupen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame