• Se Barcelona og Real Madrid i den spanske supercupen fra onsdag på Discovery+ og Eurosport - sikre deg tilgang her!
Tirsdag ettermiddag meldte Eurosport at det forventes et tredje Viking-bud på FKHs Niklas Sandberg. Men Sandberg er langt ifra det eneste navnet Stavanger-klubben har på blokka.
For det kan bli aktuelt med en smått sensasjonell retur til Jåttåvågen for en av Vikings største publikumsfavoritter i nyere tid.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
Samuel Adegbenro skal nemlig være høyt på listen over spillere Viking har i kikkerten foran kommende sesong. Det var Rogalands Avis som først omtalte saken.
Etter det Eurosport kjenner til skal det foreløpig ikke ha vært kontakt mellom klubbene.
Adegbenro har ett år igjen av kontrakten med Rosenborg, som han signerte sommeren 2017 da han kom fra nettopp Viking. Den dribleglade vingen har slitt med både skader og spilletid store deler av sitt opphold i Trondheim. I fjor startet han kun fem seriekamper for Åge Hareides menn.
En retur til gamleklubben er likevel et godt stykke unna å kunne bli en realitet, spesielt med tanke på det økonomiske. Viking er sannsynligvis avhengige av ekstern hjelp om de skal klare å hente spilleren tilbake, og lønnsbetingelsene må også nedjusteres i forhold til avtalen han har i dag.
– Jeg kan ikke si så mye om hvem som er aktuelle og ikke. Men spillerlogistikk er noe vi jobber med nå, det er jo klart, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Eurosport.
Det som likevel kan gi Viking-fansen håp er Adegbenros familiesituasjon. Spilleren er for øyeblikket på ferie i Stavanger, hvor hans kone bor sammen med parets barn. Eurosport vet at situasjonen har vært krevende for Adegbenro, som ønsker mer nærhet til familien. En løsning kan da bli å flytte tilbake til Stavanger, om forholdene skulle ligge til rette for det.
I tillegg til Sandberg og Adegbenro, hevder RA at også Torgil Gjertsen skal være på Vikings radar. Den tidligere KBK-spilleren skal ønske seg bort fra polske Wisla Plock. Viking kan forvente seg hard kamp om 28-åringen, da flere andre klubber også skal være interesserte.
Det siste navnet som har kommet ut er Zlatko Tripic. Stavanger Aftenblad kunne forrige uke melde at Viking jobber med å hente hjem sin gamle hærfører, som står fritt til å forhandle med klubber da hans kontrakt med tyrkiske Göztepe går ut 30. juni.
– Når kontrakten min her i Tyrkia går ut til sommeren, og jeg skal ta en ny vurdering med tanke på framtiden, er det klart Viking står høyt oppe på listen min. Jeg er veldig glad i klubben, sa Tripic til Aftenbladet.
Men også her vil det vanke sterk konkurranse både fra inn- og utland. Molde og Vålerenga er to av klubbene som nevnes blant de interesserte her til lands.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33