Mandag kveld kom den danske storklubben Brøndby med et konkret bud på Vikings playmaker.
Etter at Discovery først fikk opplyst at budet var avslått og at prislappen skremte Brøndby, fortsatte klubbene å forhandle utover kvelden. Like før klokken 23 kom beskjeden om at Bell var solgt.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
15 TIMER SIDEN
Det var Aftenbladet som var først ute med å omtale at overgangen var et faktum. Kort tid etter ble overgangen bekreftet av den danske klubben.
Han har skrevet under på en kontrakt som varer i 4,5 år.
– Brøndby er en utrolig spennende mulighet for meg. Etter et par år i Viking føler jeg meg klar til å ta det neste steget. Jeg har lært mye i min tid i Viking, og jeg vil gjerne takke alle i klubben for min tid i Viking, sier Bell til klubbens hjemmesider.
Bell har vært strålende på midten for et Viking-lag som har imponert stort de siste sesongene.
Da Discovery-ekspert Joacim Jonsson kåret Eliteseriens 50 beste spillere rundt juletider, kom han på femteplass.
«Bell blir bedre og bedre for hver eneste dag. Har diktert kampene fra sin midtbaneposisjon med en herlig høyrefot. God til å lese spillet og vinner mye defensivt, men han flytter ikke beina like raskt som Berg. Derfor er han et par plasseringer bak Glimt-spilleren.» var begrunnelsen og sammenligningen med vinneren av kåringen.
Spilleren fra New Zealand, som er født i engelske Bristol, kom til klubben etter blant annet å ha imponert i U20-VM mot blant annet Norge.
Bell har ett år igjen av kontrakten med siddisene, og skal ha blitt lovet at klubben ikke vil stille seg i veien om det rette tilbudet dukker opp. Det samme var tilfellet med både Zlatko Tripic og Veton Berisha da de forlot Viking forrige gang de var i klubben.
Bell kommer fra en kjempesesong i mørkeblått, hvor han bidro sterkt til at klubben havnet på 3. plass i Eliteserien. Interessen rundt 22-åringen har vært stor helt siden sesongslutt, men det var først nå at det kom noe konkret på bordet.
Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
20 TIMER SIDEN