Det bestemte disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund tirsdag.
– Disiplinærutvalget har etter en helhetsvurdering av situasjonen og tilgjengelig bevismateriale kommet frem til at Herolind Shala ikke ilegges karantene etter utvisningen i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Stabæk, skriver utvalget på NFF sine hjemmesider.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
EN DAG SIDEN
Vålerengas Herolind Shala ble utvist for filming etter en duell med Stabæks Yaw Amankwah etter drøyt 55 minutter spilt på Intility Arena.

Videobilder avgjørende

Avgjørelsen, som i etterkant viste seg å være helt feil, ble beklaget av dommer Rohit Saggi etter kampen.
Etter kampslutt tok Shala til ordet for hva han mente om avgjørelsen til dommer Saggi.
Se situasjonen og Shalas utblåsning her (saken fortsetter under):

Rasende VIF-spiller krever karantene for dommeren: – Sånne dommere ødelegger norsk fotball

Disiplinærutvalget legger blant annet til grunn at det er klare videobilder av at Shala ikke filmer i duell med Amankwah.
– Det er fremlagt videobilder av svært god kvalitet som klart viser at spilleren ikke filmer i den aktuelle situasjonen. Tvert imot viser bildene tydelig at han dyttes over ende og faller på en ut fra situasjonen naturlig måte, skriver NFFs disiplinærutvalg videre.

"Spill videre"

De er også tydelige på at Rohit Saggis uttalelser etter kampen spilte inn på avgjørelsen om å droppe karantene.
– Videre vises det til uttalelser fra dommeren i ettertid der han går langt i å erkjenne at situasjonen ikke tilsa at det skulle gis gult kort. I uttalelse fremlagt for disiplinærutvalget beskriver dommeren situasjonen som «så er dette en mer "spill videre", enn filming». Tilsvarende uttalelse er gjengitt i medieintervju etter kampen, skriver de videre.
Mandag ble det også klart at Rohit Saggi står over den tredje Eliteserie-runden. Det bekreftet dommersjef i NFF Terje Hauge til Eurosport.

– Overraskende

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson uttalte mandag formiddag at han tvilte på at NFF skulle oppheve Shala-suspensjonen. Etter avgjørelsen litt senere på dagen innrømmer Jonsson at han er overrasket over utfallet.
– For meg er dette overraskende. Det setter litt presidens for videre arbeid i sesongen. Det kommer til å bli mange ting å ta tak i for disiplinærutvalget, om dette er lista de ligger på, forteller Jonsson til Eurosport tirsdag kveld.
– Dommeren gjorde en feil, men om man skal anke alle avgjørelser, så komme det til å bli travelt for NFF fremover, legger han til.
Til Eurosport tidligere på dagen sa Jonsson dette om videdømming:
– Jeg tror vi er på ville veier om vi skal begynne å videodømme alt. Det var jo en feil, men det var jo ikke noen sinnssyk greie. Det blir rett og slett en for stor jobb å begynne å videodømme alt. Skal man tøye strikken hele veien, så blir det diskusjoner om alt og ingenting. Det er vanskelig å være bombastisk, men jeg er redd for a strikken bare vil tøyes og tøyes om man skal begynne med videodømming.
Herolind Shala får dermed muligheten til å kjempe om poeng på sin gamle hjemmebane, når Vålerenga og Odd barker sammen i Skien onsdag kveld. Kampen kan du se på Eurosport Norge og Dplay fra klokken 20:30.
Sett denne?

– Det er trist at en fotballspiller ikke har rettssikkerhet

Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27