Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror ikke Shala-suspensjonen oppheves: – Da får man en sinnssyk jobb foran seg

Espen Blaker

Publisert 23/06/2020 klokken 10:44 GMT+2

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson mener en oppheving av Herolind Shalas suspensjon vil føre til en uutholdelig situasjon for både klubber og forbund.

Herolind Shala

Foto: Eurosport

Tirsdag ettermiddag vil Norges Fotballforbund komme med sitt svar på om Herolind Shala slipper unna suspensjon etter det røde kortet mot Stabæk.
Vålerenga-spilleren ble sendt i dusjen for filming etter en duell med Stabæks Yaw Amankwah, en avgjørelse som i etterkant viste seg å være feil. Dommer Rohit Saggi la seg også flat etter at Shala raste etter kampslutt.
Se situasjonen og Shalas utblåsning her (saken fortsetter under):
picture

Rasende VIF-spiller krever karantene for dommeren: – Sånne dommere ødelegger norsk fotball

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo gikk mandag ut og etterlyste regelendringer i fotballen, da han mener spillerne ikke har rettssikkerhet.
Fagermo bekreftet også at VIF jobbet med å få Shalas suspensjon opphevet, og tirsdag ettermiddag skal altså NFF komme med sitt svar. Dommersjef Terje Hauge bekreftet mandag til Eurosport at Saggi står over den kommende Eliteserie-runden.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson forstår at Oslo-klubben føler seg urettferdig behandlet, men tror ikke Shala får spille onsdagens kamp mot Odd.
– Det er et ekstremt vanskelig tema. Skal man begynne å videodømme og frigjøre Shala, så får man en sinnssyk jobb foran seg. Det er en feil av Rohit Saggi, noe han også innrømmer. Men skal man gå inn og endre dette, får man en helsikes jobb. Det kommer til å bli diskusjoner opp og i mente etter hver runde.
– Så du tror ikke suspensjonen oppheves?
– Nei, jeg tror de opprettholder straffen.
For Jonsson mener videodømming ikke er veien å gå – iallefall ikke med dagens system.
– Jeg tror vi er på ville veier om vi skal begynne å videodømme alt. Det var jo en feil, men det var jo ikke noen sinnssyk greie. Det blir rett og slett en for stor jobb å begynne å videodømme alt. Skal man tøye strikken hele veien, så blir det diskusjoner om alt og ingenting. Det er vanskelig å være bombastisk, men jeg er redd for a strikken bare vil tøyes og tøyes om man skal begynne med videodømming.
picture

– Det er trist at en fotballspiller ikke har rettssikkerhet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame