Det bekrefter dommersjef i NFF, Terje Hauge, til Eurosport

Eliteserien
Offensivt Vålerenga: Derfor kan de bli de første som slår Glimt
FOR 12 TIMAR SIDAN

– Ja, det kan jeg bekrefte. I går kveld etter kampen, som i hver runde, hadde vi dialog med dommerne. Spesielt i tilknytning til kamper som har hendelser som er kontroversielle og får mye oppmerksomhet, som var tilfellet på Intility. Jeg og Rohit hadde gode samtaler i går og i dag tidlig, og er enige i at han tar seg en pause i runde tre, sier Hauge.

– Hvordan reagerte Saggi selv på avgjørelsen?

– Når man ser på bilder i etterkant så er det jo veldig lett å avsløre hva som er den riktige avgjørelsen. Han hadde dessverre feil vinkel i den første situasjonen, og i den andre gjør han rett og slett en feil vurdering. Det handler om å ta med seg erfaring, læring og å få en bedre oversikt. Det er starten på sesongen, og dommerne skal også komme seg i matchform. Det handler om å finne de små forbedringspunktene for å komme seg dit.

Dommersjefen regner med at Saggi er tilbake til runde fire, altså kommende helg.

– Vi regner med å se han tilbake i runde fire, ja. Han er en dommer av høy kvalitet, og var naturligvis skuffet etter gårsdagen, noe jeg også var. Han skal raskt tilbake på hesten, så jeg regner med å se han tilbake til helgen.

Saggi ble utsatt for massiv kritikk etter flere kontroversielle situasjoner i søndagens oppgjør mellom Vålerenga og Stabæk.

Først slapp Stabæks Luc Kassi unna kort etter å ha stemplet Magnus Lekven, som på sin side fikk gult kort for situasjonen.

Se hvordan Fotball Direkte-studioet reagerte på hendelsen her (saken fortsetter under):

Opphetet diskusjon etter dette: – Den er virkelig stygg

Deretter ble Herolind Shala utvist for det Saggi tolket som filming i en duell med Yaw Amankwah. VIF-spilleren raste mot dommeren etter kampen:

Rasende VIF-spiller krever karantene for dommeren: – Sånne dommere ødelegger norsk fotball

Saggi innrømmet senere å ha gjort feil, og ifølge VIF-trener Dag-Eilev Fagermo skal dommeren også ha unnskyldt seg i pausen etter situasjonen med Lekven og Kassi.

Innrømmer at han dømte feil – slik svarer Saggi på kritikken

Eliteserien
MIFs mentale problem: – Noen spillere sliter litt
FOR 12 TIMAR SIDAN
Eliteserien
Den spesielle statistikken som bekymrer Mjøndalen: – Vi må skjerpe oss
FOR 12 TIMAR SIDAN