Det opplyser direktør for Norges Fotballforbunds konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn, til Eurosport.no.
– Det har ikke vært diskutert noe inn mot fotballen eller vært frontet som en stor problemstilling i Norge, men det er en stor utfordring på kontinentet, sier Fisketjønn.
Kort fortalt anbefaler FIFA at spillerkontraktene som normalt løper ut juni skal vare til fotballsesongen er over. Anbefalingen kom tidligere i april.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
17 TIMER SIDEN
Årsaken er at sesongen som følge av koronautbruddet i de fleste land ikke slutter når man trodde den ville gjøre det.
For Norges del kan dette bety at klubber mister spillere før man har kommet i gang med sesongen. Enkelte Eliteserie-spillere har kontrakt som går ut i sommer og tidligst mulige start er 15. juni.

Går ut i sommer hvis det ikke skjer forandring

Onsdag deltok Fisketjønn og generalsekretær Pål Bjerketvedt på et generalsekretærmøte i regi av UEFA rundt problematikken.
– Målet er å finne gode nasjonale løsninger. Anbefalingen fra FIFA støttes også av UEFA, sier han.
Fisketjønn sier man ikke har noen klar frist for når det må være meldt inn som et problem. Han sier dialogen med toppklubbene er god.
Først den dagen klubber kommer og ber om at det skal bil tatt opp, så vil de ta tak i det, men det har altså ikke skjedd.
– Vi får se an utviklingen. Det er ikke noen tidsplan rundt det. Så lenge det ikke blir sett på som en stor utfordring i Norge er det ikke noen grunn til å ta det opp, sier han.
– Her knytter vi på toppfotballen. Fronter de det som et problem, så vil vi se på det, sier Fisketjønn.

Brynhildsen kan påvirkes

Fisketjønn ønsker ikke å gå inn på enkelte kontraktsituasjoner, men bekrefter på generelt grunnlag at de Eliteserie-spillerne med kontrakt til i sommer ikke vil få forlenget kontrakten som følge av anbefalingen slik det står nå.
– De vil gå ut i sommer hvis det ikke skjer en forandring, sier Fisketjønn.
Det betyr blant annet at en spiller som Ola Brynhildsen vil være ferdig i Stabæk i sommer dersom han selv ikke plutselig ønsker å forlenge. Tidligere i april skrev TV 2 at han var på besøk hos Molde. Rosenborgs Marius Lundemo er en annen spiller som har kontrakt som går ut i sommer.
Daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, sier de ikke har tatt initiativ for at kontrakter som går ut i sommer skal forlenges.
I øyeblikket venter han på at NFF skal ta neste skritt.
– NFF har sagt at de skal komme tilbake til klubbene med noen tanker rundt det, og hvordan det vil se ut. Inntil vi har hørt noe, har vi ikke gjort noe. Jeg regner med at NFF kommer med anbefalinger, sier Tunold.
En som uansett er sikret ny kontrakt er Rosenborg-sjef Eirik Horneland:

Indre bane i karantene: Horneland om ny kontrakt, forholdet til fansen og Fagermos utspill

Eliteserien
Sen scoring sikret seieren for Jerv
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Terminerer kontrakten – klar for ny klubb
EN DAG SIDEN