Lørdag kom nyheten om at Odds Fredrik Nordkvelle hadde testet positivt for koronaviruset. Dermed ble Odds kamper mot Sandefjord (søndag) og Strømsgodset (onsdag) utsatt. Nå er det klart at også kampen mot Kristiansund neste helg ikke kan spilles grunnet Odds ti dager lange karantene, fortalte NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn under søndagens Fotball Direkte-sending.
Serieavslutningen var egentlig satt opp 19. desember. Fisketjønn forteller at den nå blir 22. istedenfor. Odd får det hektisk og må spille hele fem kamper på 13 dager mellom 9.- og 22. desember. Den siste runden går samlet med felles avspark.
Eliteserien
Bekrefter avslåtte bud på landslagsuttatt stjerne-svenske
17 TIMER SIDEN
Dermed vil også kvalifiseringen til neste års Eliteserie-sesong spilles i romjulen. Fisketjønn antydet at den avgjørende kampen mellom 14. plassen i Eliteserien og vinneren av OBOS-playoffen kan bli 27. eller 28. desember.
– Når det gjelder kvalifiseringskampene om spill i neste års Eliteserie, så vil vi komme tilbake til endelig spilleplan. En konsekvens av utsettelsen i Eliteserien er at siste kvalifiseringskamp kan tidligst spilles i romjulen. Vi krysser fingrene for at dette er siste justering, sa Fisketjønn i en pressemelding.
Nordkvelle var sist i kontakt med lagkameratene fredag, har Odds sportssjef Tore Andersen opplyst tidligere overfor Eurosport.no.
Flere utsettelser vil få store konsekvenser for en allerede svært presset terminliste i Eliteserien.
– Hvis vi får flere utsettelser for de som allerede har utsatte kamper, sliter vi. Da snakker vi romjulen, sa Fisketjønn.
Det vil igjen få ytterligere konsekvenser for den nevnte kvalifiseringen til neste sesong.
Odds nye kampoppsett blir seende slik ut:
  • 9. desember: Kristiansund borte.
  • 13. desember: Sandefjord borte.
  • 16. desember: Molde hjemme.
  • 19. desember: Strømsgodset hjemme.
  • 22. desember: Brann borte.
Se hele intervjuet med Fisketjønn her:

– Må spille i romjula hvis vi får utsettelser på kampene som allerede er utsatt

Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
I GÅR PÅ 18:59
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
02/12/2021 PÅ 20:53