Populære sporter
All sport
Vis alt

Myggen før skjebnekampen: – Gleder meg ikke!

Susanne Furøy Wergeland

Publisert 06/12/2020 klokken 12:31 GMT+1

Erik «Myggen» Mykland har såpass mye følelser involvert i Starts kamp mot nedrykk at han ikke klarer å se frem til den skjebnesvangre kampen mot Mjøndalen søndag.

Erik «Myggen» Mykland

Foto: NTB

  • Søndag 17.00: Se Mjøndalen – Start på Dplay og Eurosport Pluss 4. Sikre deg tilgang
Søndag reiser Start til Mjøndalen for sesongens tredje siste kamp. Med seier vil det være åtte poeng til direkte nedrykk, og en mulighet for å puste litt for sørlendingene.
Erik «Myggen» Mykland ser Starts kamper fra tribunen, og mot Glimt var han til stede sammen med lagkompis fra 90-tallets Start, Bernt Christian Birkeland.
– Han som høres best på hele stadion her står ved siden av meg, ler Birkeland om Myggens engasjement.

– Spenning, nerve og mye frustrasjon

Selv legger han ikke skjul på at det er mye engasjement og nerver i serieinnspurten.
– Det er spenning, nerve og mye frustrasjon, men en masse glede når vi klarer oss. Det er mye følelser og jeg har alltid vært av typen som ikke klarer sitte stille når jeg både spiller og ser på fotball. Det har blitt en del tunge mandager i år. Det er ikke noe gøy med nedrykksstrid, sier Myggen selv
– Så gleder du deg til søndag nå?
– Nei! Svarer han kontant.
Men 1-1-kampen mot Glimt gir grunn til optimisme, der ble duoen imponert.
– Før eller siden må Glimt slippe seg litt ned og, men dette var nok en kombinasjon med det, og at Start var gode, sier Mykland.
Artikkelen fortsetter etter videoen:
picture

MIF-treneren offensiv før skjebnekampen: – Vi skal ofre alt vi har

– Viktigste for Start som klubb er å spille i Eliteserien

Hardarson lyktes blant annet med å markere ut de løpssterke indreløperne til serievinnerne, og det kombinert med farlige overganger og knallhard defensiv jobbing ga resultater. Mye av det samme lyktes han også med i bortekampen mot Odd for to uker siden.
– Han viser seg som en sterk taktiker, Hardarson?
– Ja, de gjennomførte kampplanen hans og det fungerte veldig god. Hadde de fått en straffe på slutten her, som de ville ha, så hadde makrellen kommet tidlig til Sørlandet i år, sier Birkeland.
Myggen jobber med spillerutvikling i Start, og synes det er spesielt gledelig at så mange lokale er med å dra lasset på A-laget for tiden, men er klar på prioriteringen.
– At de sørlandske spillerne begynner å bli gode nok og voksne nok er bra for landsdelen og engasjementet, men det er andre prioritering. Det viktigste for Start som klubb er å spille i Eliteserien, sier han.
Da vil en seier på søndag være svært kjærkommen. Kampen ser du på Dplay kl 17:00.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame