Molde tapte mot OBOS-motstand etter grove tabber

Eirik Fure

Oppdatert 31/05/2020 klokken 14:06 GMT+2

Molde tapte treningskampen mot Sogndal etter å ha sluppet inn to mål på cornere. Ved begge anledninger var det keepere som fomlet i feltet.

Magnus Wolff Eikrem

Molde-Sogndal 1-2
En småsyk Andreas Linde gjorde at Alex Craninx fikk muligheten til å vise seg frem i Molde-buret mot Sogndal, men svensken bør neppe være bekymret for plassen etter å ha sett kampen.
Begge Moldes baklengsmål kom etter hjørnespark hvor keeper gikk ut i feltet og feilberegnet stygt.
Molde styrte riktignok det meste som skjedde på Aker Stadion, og gikk ut høyt, men like før pause fikk Sogndal corner.
Keepervikar Craninx gikk ut i feltet, men feilberegnet fullstending. Det gjorde at Kristoffer Hoven stanget inn 1-0 etter 41 minutter.
Det var også stillingen til pause. Oppgjøret er det første klubbene spiller etter koronapausen.
Ola Brynhildsen startet for øvrig sin første kamp etter overgangen fra Stabæk. Han fikk muligheten på spissplass, men traff feil side av nettet på hans største sjanse fra like utenfor 16-meteren.

Klassescoring av James – så ny keeperbom

Tidvis var det tydelig at det var en treningskamp, men etter pause kom blant annet Erling Knudtzon inn og sørget for at det ble mer fart i Molde-laget.
Den tidligere LSK-spilleren var frisk og serverte til innbytter Leke James fra dødlinjen. Fjorårets Molde-toppscorer avsluttet med en herlig volley i nærmeste hjørne.
Eirik Ulland Andersen fikk også en stor sjanse etter pause, men lyktes ikke fra skrått hold mot keeper.
I stedet var det en ny corner som avgjorde kampen. Per-Magnus Steiring steg til værs i feltet i en klynge av spillere og stanget inn 2-1.
Det lignet mye på Sogndals første scoring, men denne gangen var det Oliver Petersen som stod i mål for Molde. 18-åringen så ut til å rope på frispark i etterkant.

Slik stilte lagene

RBnett skrev i forkant av kampen at flere sentrale Molde-spillere ikke var med. Ohi Omoijuanfo, Mathis Bolly, Kristoffer Haugen, Fredrik Sjølstad og Andreas Linde stod over kampen.
– Ohi er tilbake i trening, så han holder på i siste fase nå før han er klar. Haugen er rett rundt hjørnet og trener med ball igjen. Bolly er i opptrening, mens Sjølstad er tilbake på feltet til uka, sa Moe til avisen.
Molde: Craninx; Holmgren Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Kitolano; Aursnes, Hestad, Christensen; Svendsen, Brynhildsen, Moström.
Sogndal: Håvard Hetle, Eirik Lereng, Igoh Ogbu, Axel Kryger, Andreas Hoven, Tomas Totland, Sivert Mannsverk, Mathias Blårud, Kristoffer Hoven, Akor og Badou