Molde- Kristiansund 2-0
– Vi har kontroll. Første omgang er bra, men så synes jeg vi gjør det litt vanskelige løsninger utover i andre omgangen. Men de har vel ikke mange sjanser på oss. Det er en der vi stiller det i stand for oss selv, men ellers er trygt og godt. En god start for oss i dag, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery etter kampen.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
– For oss, når du tenker tilbake, er det alltid tøffe kamper mot Kristiansund, og dette er en av de vi har vært best i, la han til.
De fleste har tippet Molde på topp denne sesongen, og fjorårets sølvvinner fortsatte på mange måter akkurat der de slapp.

Se høydepunktene: Ulland Andersen-kanon i solid Molde-seier

– Stinker

Å tape i sesongåpningen har de ikke for vane, med 3-2-0 de siste fem årene, og slik skulle det gå igjen. Kanskje ikke så rart, om man tar de fem Eliteserie-premierene til gjestene KBK på øverste nivå med i beregningen: De har nemlig aldri scoret mål i første seriekamp.
0-1 i 2017 og 2018 (Molde og Rosenborg), 0-2 i 2019 (Viking) og 0-0 i fjor (Rosenborg), ble etterfulgt av en målløs kamp mot naboen denne gangen.
– Det var skuffende. Vi startet ok i første omgang, men fra 10 og ut spiller de oss utrolig lave og vi blir passive. Den stinker det av. Vi prøver å heve oss i andre, men det ble litt for tamt, sa Kristiansunds Dan Peter Ulvestad etter kampen.
– Vi forventer mer av oss selv enn det der, sa Ulvestad, som likevel ikke er bekymret.
Allerede etter drøye ti minutter kunne Molde tatt ledelsen da Birk Risa ble lagt i bakken på 16-meterstreken, og tross store protester fra KBK fikk de blå straffe.
Ohi Omoijuanfo gikk frem, men blåste ballen godt over tverrliggeren.
Men etter 21 minutter smalt det endelig for Molde. Etter lekne kombinasjoner, slik man så ofte så i fjor, fant Eirik Hestad og til slutt Fredrik Aursnes en ventende Eirik Ulland Andersen. Han ladet kanonen og dunket kula i garnet bak Sean McDermott - og fortsatte med det som han slapp i lagets sterke Europa-eventyr.
(Artikkelen fortsetter under):

KBK-sjefen: – Bare dere i media som prøver å skape noe

Ledelsen ble doblet etter halvtimen. Igjen var Aursnes nest sist på ballen, men det meste av æren for målet må tildeles Ola Brynhildsen. Han tok noen steg innover på hjørnet av 16-meteren, la ballen til rette for gode høyrefot og bøyde den nydelig bort i det lengste hjørnet.
Selv mente han at det var en kontrollert avslutning.
– Jeg synes vi kontrollerer kampen, og får spillet akkurat der vi vil, mente den tidligere Stabæk-spilleren.
Brynhildsen spilte alle seriekampene for Molde i fjor, uten å spille en hel kamp. Han er den første spilleren i Eliteserien som spiller mer enn 28 kamper i en sesong uten å spille samtlige 90 minutter i noen av dem, og slik fortsatte også det denne sesongen.
Han forlot banen etter 77 minutter.

– Solid håndverk

Noen minutter tidligere hadde Ohi hatt en ny enorm sjanse til å få sin første scoring for sesongen, men også den misset han på blytungt vis.
Eirik Hestad fosset flott gjennom, chippet ballen i stolpen og på returen hadde Moldes toppscorerkandidat nærmest åpent mål. Ballen forsvant rett utenfor, og like etterpå ble han erstattet av stortalentet David Datro Fofana.
– Det er nok planlagt, men det er rett ut, og han får ikke revansje. Selv om han ikke er 17 år gammel, så bør de nok ta en prat med ham, så han ikke får helt skjelven, mente Discovery-ekspert Bengt Eriksen i Fotball Direkte-studio.
(Sjekk denne Ohi-bommen - artikkelen fortsetter under):

Sjekk denne Ohi-bommen

Ikke lenge etterpå fikk KBK en enorm sjanse ved innbytter Olaus Skarsem, men Andreas Linde gjorde en sterk redning.
Kampen endte 2-0 - i samme spor som i fjor.
– Dette er solid håndverk av Molde, konkluderte Eriksen.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31