Mjøndalens Makani utvist etter tre(!) minutter, Godsets spissduo leverte og Haugesunds målfest

Jonathan Nielsen

Oppdatert 22/02/2020 klokken 17:47 GMT+1

Det var nok å ta tak i etter de lørdagens treningskamper.

Sosha Makani

Tre Eliteserie-lag spilte treningskamp i lørdag. De tre kampene bød på scoringer, gledelige gjensyn, bom på åpent mål og rødt kort. Godset vant mot russisk motstand på Merbella, Mjøndalen tapte i Fredrikstad og Hagesund herjet med Åsane.

Strømsgodset - Krylia Sovetov 2-0 (0-0)

Den første omgangen på Marbella endte målløs. Begge lag skapte noen sjanser, men ingen av dem fikk det helt til å løsne. Den russiske motstanderen hadde en ball i mål før pause, men scoringen ble annulert for offside.
Så, etter 64 minutter, kom scoringen. Ballen spratt ned i beina på Salvesen etter litt klabb og babb i feltet. Sørlendingen viste ro, la ballen til rette og ekspederte ballen i nettet.
Kvarteret før slutt økte Moses Mawa drammensernes ledelse. Han fikk ballen fra Herman Stengel, og fra skrått hold skrudde han ballen i lengste hjørne.
Resultatet stod seg kampen ut.
Slik startet Strømsgodset:
Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Tchamba, Parr - Hove, Stengel, Ikaunieks - Tokstad, Salvesen, Mawa
I tillegg fikk Sætra, Krasniqi, Pedersen, Pop, Monday Uno, Stenevik, Fofana og Fosnæss Hanssen spilletid for Godset.

Fredrikstad - Mjøndalen 2-1 (0-1)

Allerede tre minutter ut i oppgjøret på Fredrikstad Stadion fikk Makani det røde kortet.
Hele situasjonen så litt komisk ut, da et langt oppspill fra hjemmelaget spratt mot 16-meteren. Sisteskansen feilberegnet, og var først nære ved å stoppe ballen med hånda utenfor streken. Ballen spratt via låret til Makani, og rett i beina på Fredrikstads angrepsspiller Alba. Han avsluttet mot mål og Makani, som fortsatt var utenfor 16-meteren, stoppet ballen med hånda. Dermed rødt kort og 10 mot 11 for Eliteserie-laget i drøyt 85 minutter.
Fredrik Brustad ble ofret til fordel for reservekeeper Miguel Vieira. Brustad var likevel ikke ferdigspilt. Like før pause fikk Liseth en smell, og Brustad kom inn igjen.
Det var likevel Mjøndalen som tok ledelsen. De spilte seg ned langs høyresiden, og Sell slo ballen ut mot straffemerket. Der stod nysignerte Lars Oslen Larsen klar, og trillet ballen ned i hjørnet.
I dét kampuret bikket 40 minutter var Mjøndalen frempå igjen. Liseth var plutselig helt alene på vertenes banehalvdel. Han rundet keeper, og skulle bare trille ballen enkelt i mål. Istede traff spissen stolpen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1.
I andre omgang tok Fredrikstad over kampen, og styrte det meste. Likevel tok det lang tid før vertene fikk uttelling mot Mjøndalens ti mann. Rundt 80 minutter var spilt da FFK utliknet.
Med kampens siste spark på ballen avgjorde. Henrik Kjeldsrud Johansen scoret det avgjørende målet.
Slik startet Mjøndalen:
Makani - Sell, Solholm Johansen, Nakkim, Dragnes - Olden Larsen, Nesse Stephensen, Brochmann, Olsen Solberg - Liseth, Brustad

Haugesund - Åsane 4-2 (1-2)

Joakim Våge Nilsen og Alexander Stølås var tilbake i startoppstillingen da Åsane gjestet Storhall Karmøy lørdag ettermiddag.
Kampen rakk ikke å bli mer enn 13 minutter gammel før hjemmelaget tok ledelsen. Bruno Leites avslutning fra 16 meter overlistet keeper. Før det hadde Niklas Sandberg en ball i målet, men scoringen ble annulert for offside.
Etter en drøy halvtime reduserte bortelaget. Et innlegg fra Åsanes høyreside ble headet i mål av Henrik Udahl. Like før pause fikk Åsane straffe, da Håkon Lorenzen ble lagt i bakken. Den tok han selv, og satt ballen sikkert i mål, og fastsatte pauseresultatet til 1-2.
Like raskt som kampen var i gang, var lagene nok en gang like langt. Niklas Sandberg scoret målet. Snaut fem minutter senere sendte Torbjørn Kallevåg Haugesund tlibake i ledelsen, før samme mann økte til 4-2 like etter.
Begge lag hadde flere gode muligheter til å score, men uten tellende resultat.