Sesongen begynner å nærme seg slutten. Det innebærer også at det er en del bosmanspillere blant Eliteserie-lagene. Disse kan hentes gratis, med mindre de signerer ny avtaler med klubbene sine.
I den anledning har jeg satt opp en ellever med de mest interessante spillerne som er på utgående kontrakt.
Eliteserien
Nils Arne Eggen er død
5 TIMER SIDEN
Under drømmeelleveren følger også en oversikt over alle spillerne på utgående kontrakt i de forskjellige Eliteserie-klubbene.

Jonssons drømmeellever

Keeper: Gudmund Kongshavn - Aalesund
Det er relativt få keepere uten avtale ved sesongens slutt. Rutinerte Kongshavn er den mest interessante. AaFK rykker ned, og Andreas Lie har fortsatt kontrakt. Det kan bety at Kongshavn forlater sunnmøringene. Han har fortsatt familien i Tromsø og trivdes godt i nord. Kanskje blir det en gjenforening med gamleklubben etter at de rykket opp i Eliteserien.
Høyreback: Vegar Eggen Hedenstad - RBK
Etter fire sesonger i RBK spørs det om ikke tiden er moden for et klubbskifte. Hedenstad var nær en europeisk klubb i sommer, og det er godt mulig at mannen med den gode høyrefoten prøver seg på et nytt eventyr etter denne sesongen.
Stopper: Jonatan Tollås Nation – Vålerenga
Kontrakten går ut med Vålerenga, men det er vel mye som tilsier at Tollås forlenger med hovedstadsklubben. Han er enormt viktig i Fagermos lagbygging og har i tillegg fått være skadefri i år.
Stopper: Jon Gudni Fjoluson – Brann
Islendingen krev en korttidskontrakt med Brann for å markedsføre seg for andre europeiske klubber, etter å ikke ha strukket riktig til i Russland. Fjoluson er blitt bedre og bedre, men spørsmålet er om det er godt nok for å fange interessen fra Europa. Kanskje kan Brann få forlenget med ham. Her skulle jeg selvsagt hatt med Tore Reginiussen, men han er i en alder der han ikke er interessant for andre klubber.
Venstreback: Pa Konate – RBK
Svensken har fått en ny vår denne høsten. Etter å ha vært iskald i flere sesonger og nærmest uinteressant på markedet, ga Hareide ham en sjanse i RBK. Den har han grepet og vist at han har nivået inne. Det er tvilsomt om han har vist nok for å få være med RBK videre, men han har absolutt markedsført seg på en god måte for andre klubber.
Sentral midtbane: Magnus Lekven – Vålerenga
Lekven har også fått en ny vår siden han ble flyttet ned som sentral midtbane. Har til tider diktert spillet og vært mer fremoverrettet enn tidligere. Han blir riktignok 33 år, og det er vel tvilsomt om noen klubber tar sjansen på han da, men kanskje forlenger Enga med ham ytterligere én sesong,
Indreløper: Herolind Shala – Vålerenga
Shala er jeg usikker på om er med i Fagermos fremtidsplaner. Selv ønsker han nok seg aller helst et eventyr utenfor Norge. Han spiller på Kosovos landslag og får markedsført seg der. Sesongen i Enga har vært ujevn og preget av en del benketilværelse. Jeg er meget usikker hvilken vei Shalas karriere tar nå, men at det er en del Eliteserie-klubber som kan tenke seg Shala i stallen, er jeg trygg på.
Indreløper: Ylldren Ibrahimaj - Viking
Ibrahimaj har ikke vært like skarp denne sesongen, men har våknet mot slutten. Spørsmålet er om ikke Viking forberedte seg på et liv uten Ylldren da de hentet Samuel Fridjonsson i sommer. Ylldren vil nok prøve sine vinger utenfor Norges grenser, og det er nå muligheten er der.
Høyrekant: Philip Zinckernagel – Bodø/Glimt
Frister det med et Champions League-eventyr i Bodø for Zinckernagel, eller utnytter han situasjonen som bosmanspiller etter en eventyrlig sesong? Jeg mistenker at han tar sjansen på et eventyr som er mer økonomisk lukrativt. Fotball er ferskvare.
Spiss: Leke James – Molde
Spissen så ut som en million i oppkjøringen, og Molde hadde enorme forventninger til ham, men Leke har skuffet stort denne sesongen. Paradoksalt nok kan det også være Moldes sjanse til å få forlenget med kraftspissen. Markedsføringen har vært begrenset i år, og det er ikke sikkert han får napp ute i Europa
Venstrekant: Zymer Bytyqi – Viking
Bytyqi har virkelig slått tilbake denne sesongen og imponert stort. Viking ligger langflate etter å få signert ny avtale, men spørsmålet er om ikke Bytyqi utnytter denne muligheten og prøver seg på et nytt eventyr i Europa.

Oversikt over alle spillere på utgående kontrakt

Bodø/Glimt: Vegard Moberg, Philip Zinckernagel.
Molde: Mattias Moström, Leke James.
Vålerenga: Jonatan Tollås Nation, Herolind Shala, Magnus Lekven, Benjamin Stokke.
Rosenborg: Vegar Eggen Hedenstad, Pa Konate, Tore Reginiussen, Andreas Helmersen.
Odd: Fredrik Semb Berge (legger opp), Fredrik Nordkvelle, Elbasan Rashani, Marius Bustgaard Larsen, Robin Simovic.
Kristiansund BK: Christophe Psyche, Pål Erik Ulvestad, Erlend Sivertsen, Aliou Coly.
Viking: Michael Crowe, Even Østensen, Jefferson de Souza, Yildren Ibrahimaj, Zymer Bytyqi.
Haugesund: Christian Grindheim (legger opp), Ben Karamoko.
Stabæk: Jørgen Olsen Øveraas, Darren Maatsen.
Sarpsborg 08: Alexander Ruud Tveter, Anwar Elyounoussi, Johan Olstad, Guillermo Molins, Mikael Dyrestam, Simon Thomas, Jordan Adéoti.
Sandefjord: Lars Grorud, Anton Kralj, William Kurtovic, Stefan Mladenovic, Emil Palsson, Rufo, Kristoffer Normann Hansen, Harmeet Singh, Herman Solberg Nilsen, Marc Vales Gonzalez, Deyver Vega, Mats Haakenstad.
Brann: Vegard Forren, Fredrik Haugen (i sommer), Gilli Rólantsson, Ali Ahamada, Jón Gudni Fjóluson.
Start: Eirik Wichne, Mathias Bringaker, Erlend Segberg, Espen Børufsen, Christian Bolaños.
Strømsgodset: Morten Sætra, Simen Hammershaug.
Mjøndalen: Joackim Olsen Solberg, Quint Jansen, Alexander Betten Hansen, Vamouti Diomande, Christian Gauseth, Jorge Vieira, Alfred Scriven, Andreas Hellum, Mathias Fredriksen, Vetle Dragsnes.
Aalesund: Gudmund Kongshavn, Ståle Stålinho Sæthre, Oddbjørn Lie (legger opp), Peter Orry Larsen (legger opp).
Eliteserien
Følges av RBK og Molde – gir klar beskjed om stopperkometen
16/01/2022 PÅ 16:54
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12