HAUGESUND/KRISTIANSAND/ÅLESUND (Eurosport):
AaFK-Sandefjord 0-1 (0-1)
Haugesund-Mjøndalen 1-1 (0-0)
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
4 TIMER SIDEN
Start-Bodø/Glimt 1-1 (1-1)
Det har virkelig begynt å tette seg til i bunnstriden, og nedrykksligningen ble enda mer avansert etter runde 26 i toppdivisjonen. Men det kunne vært enda tettere. For lenge så det ut til at Mjøndalen skulle kontrollere inn tre poeng borte mot FKH, etter Sondre Liseths scoring.
Men Sosha Makani, Mjøndalens vanligvis habile sisteskanse, valgte å ruse ut da Wadji ble spilt gjennom og hindret senegaleseren som bakerste mann. Han fikk direkte rødt kort og Mjøndalen fikk presset på seg.
– Jeg rørte han ikke. Han kaster seg bare. Spør han selv, hvis han er ærlig så innrømmer han det, sa en veldig oppgitt Makani etter kampen.
Se intervjuet med Makani her:

Fortvilte etter utvisningen: – Han filmer. Bare spør ham

Utligningen kom til slutt fra Haugesund. Fredrik Pallesen Knudsen har selv blitt sendt ned en divisjon av Mjøndalen tidligere - da som Brann-spiller. Nå scoret han MOT Mjøndalen.
– Det hadde vært deilig å gjengjelde tjenesten mot dem og sende dem enda lenger ned i gjørma i dag, sa han til Eurosport før kampen.
Det gjorde han så absolutt.
– Det var deilig det, innrømte han etter kampen.
Se høydepunktene fra Haugesund - Mjøndalen (artikkelen fortsetter etter videoen).

Se høydepunktene: Dramatisk da Haugesund og Mjøndalen delte poengene

Faktum er nå at Mjøndalen dermed fortsatt er tre poeng bak Strømsgodset på kvalikplassen med sine 24 poeng, mens Start ligger på 26 poeng etter å ha spilt uavgjort denne runden.
Det gjorde de også mot selveste Bodø/Glimt. Etter å ha tatt ledelsen tidlig ved Schultze via Helstad Amundsen, kom Glimt tilbake ved Junker på straffespark. Men det var på ingen måte den beste Glimt-utgaven som møtte opp i Kristiansand, og hjemmelaget leverte en svært eminent kamp.
Se høydepunktene fra Start-Bodø/Glimt (artikkelen fortsetter etter videoen).

Se høydepunktene: Start sikret et viktig poeng mot seriemesterne

Samtidig vant Sandefjord borte mot AaFK etter en frisparkperle av Deyver Vega. Det sikret Sandefjord langt på vei ny kontrakt i Eliteserien, som nå ikke lenger kan rykke ned direkte. Det skal også mye til å havne på kvalikplass. Det er sju poeng ned dit per nå.
– Vi burde avgjort den kampen der mye tidligere. Jeg kunne scoret tre mål. Så blir det en krigekamp og vi løper og slåss helt til slutten, så det er utrolig godt med seier, sa Kristoffer Normann Hansen etter matchen.
– Nå har vi 31 poeng, og vi skal ta flere, men det var veldig greit å få pusterom ned til kvalik der nå.
Se høydepunktene fra Aalesund - Sandefjord (artikkelen fortsetter etter videoen).

Se høydepunktene: Sandefjord tok et langt steg bort fra nedrykksstreken

Slik ser bunnstriden ut:

13. Start - 26 poeng. -18 i målforskjell
14. Strømsgodset - 24 poeng. -17 i målforskjell
15. Mjøndalen - 21 poeng. -22 i målforskjell
Gauseth raste etter at Liseth fikk gult kort for dette:

Rasende etter at lagkompisen fikk gult for filming: – Helt hårreisende

Start: – Helt outstanding

For sørlendingene ble det en gledelig onsdagskveld. Særlig etter at nyheten om Haugesunds utligning mot Mjøndalen hadde nådd Kristiansand.
– Det hjelper veldig for oss, ja. Men det vi gjør her ute i dag er helt outstanding, mente trener Joey Hardarson etter kampen.
– Det kan godt hende at det er dette poenget som utgjør forskjellen til slutt. Vi lever fint med at vi får gult på El Makrini og at det kun blir han som er ute mot Mjøndalen.
Start hadde nemlig en lang liste spillere som stod i fare ved å måtte stå over kampen mot Mjøndalen til helgen med gule kort.

Slik var status til pause:

I Kristiansand spilte Start med stor pondus mot de allerede klare seriemesterne i Bodø/Glimt. De fikk også tidlig betalt etter at Bolaños stakk avgårde på et raskt innkast og la ballen inn i feltet, der Helstad Amundsen var uheldig og satte ballen i eget nett. Sjokkledelsen var elendige nyheter for Mjøndalen, som på det tidspunktet plutselig var sju poeng unna sikker plass. Men Glimt kom (selvfølgelig) tilbake, og da El Makrini felte Saltnes var Junker sikker fra straffemerket. El Makrini fikk også sitt fjerde gule for sesongen og må dermed stå over sekspoengeren mot Mjøndalen til helgen.
– Det var aldri straffe. Han er så vidt borti meg når jeg snur meg, også faller han. Vi må være komptakte her men ta kontringene, så kan vi få tre poeng, mente El Makrini i pauseintervjuet med Eurosport.
Apropos Mjøndalen, så klarte ikke bruntrøyene å skape det helt store i regntunge Haugesund i løpet av den første omgangen. Tidligere FKH-spiller Ibrahim Shuaibu kom til et par halvsjanser, men det var for dårlig nivå på avslutningene. I tillegg måtte Ole Amund Sveen hinke av med skade. Han har vært svært viktig for dem i høst. Likevel:
– Det er grisete utpå her nå, og FKH har bra tenning og er på ingen måte ferdigspilt. Men vi er med her, konstanterte kaptein Christian Gauseth i pausen.
Sandefjord kunne ta et stort steg mot relativ sikkerhet denne sesongen ved å slå AaFK på Color Line Stadion. Førsteomgangen var svært godt utført av Cifuentes' menn, og da Deyver Vega bestemte seg for å skru ballen i krysset fra nærmere 25 meter, ledet hvalfangerne til pause.
– Vi vet at vi har kvaliteten til å avgjøre kamper på dødballer, fortalte Deyver Vega etter 45 minutter.
Dermed lå Start på trygg grunn med 26 poeng. Godset, som har én kamp mindre spilt, befant seg fortsatt på kvalik med sine 24. Mjøndalen var til pause på 21 poeng, med tre poeng opp til kvalik, og på nedrykksplass.
Fikk du med deg denne?

Frustrert etter gult kort: – Tydeligvis kun tre ord man kan si på en fotballbane

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
7 TIMER SIDEN