Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet presenterte i formiddag de faglige rådene i forkant av regjeringens pressekonferanse klokken 12.30
Idrettsarenaer er ikke direkte nevnt i det faglige grunnlaget, men regjeringen har tidligere varslet at enmetersregelen og restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster vil forsvinne ved en videre gjenåpning av samfunnet.
Idretten har lenge kjempet for flere tilskuere på norske idrettsarrangementer. Det er i dag en begrensning på 50 prosent av kapasiteten i en idrettshall eller stadion for personer med koronasertifikat og der det er faste plasser.
Eliteserien
Se høydepunktene: Bodø/Glimt slo LSK på Åråsen
11 TIMER SIDEN
Utendørs kan det slippes inn maksimalt 10.000 tilskuere. Dette har blant annet hatt konsekvenser for toppklubbene og for hvor mange som har kunnet slippe inn på Ullevaal stadion i forbindelse med landskamper.
– Fotballen har nå først og fremst forventninger til at begrensningene på tilskuere blir opphevet eller at vi i hvert fall får anledning til å utvide kapasiteten fra dagens nivå. Det er svært viktig for både klubb- og landslag, skriver generalsekretær Pål Bjerketvedt i en SMS til NTB tidligere fredag.
Landslagssjef Ståle Solbakken gikk kraftig ut mot regjeringen i etterkant av VM-kvalifiseringskampen mot Nederland 1. september, da kun 7.000 fikk slippe inn.
Helseminister Bent Høie svarte da at fotballen har hatt særbehandling under koronapandemien, og han mente Solbakkens utspill var usolidarisk med resten av idretten.
Bjerketvedt sier han også håper det blir lettet på innreisekarantene.
– Vi har hatt unntak for fotballen, men for norsk toppidrett vil dette gjøre hverdagen enklere, sier han.
(©NTB)
Eliteserien
Se høydepunktene: Vålerenga banket Strømsgodset
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde med sliteseier mot Tromsø
13 TIMER SIDEN