Det er under to uker siden Moses Mawa ble presentert som Kristiansunds nye angrepsvåpen.
25-åringen, som startet proffkarrieren i Oslo-klubben Holmlia SK, kom fra Strømsgodset etter ganske nøyaktig to år i Drammen. I Godset har Mawa spilt mye på kanten, men det er på spissplass han trives aller best, skal vi tro han selv. Derfor ble fristelsen for stor da Eliteserie-kollega Kristiansund henvendte seg til Strømsgodset for å hente Mawa som deres nye spiss.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
17 TIMER SIDEN
Fem dager etter at Mawa ble presentert som KBKs nye spiss, startet han sentralt i angrepsrekka i bortekampen mot Glimt. En uke senere scoret han ett av to mål i Kristiansunds sterke hjemmeseier over Molde.
– Det var en utrolig morsom kamp. Jeg så veldig fram til dette oppgjøret. Det er bra trøkk i Kristiansund, spesielt når det er derby, sier Mawa til Discovery, når vi møter han i den nye leiligheten.
Se intervjuet med Moses Mawa i videovinduet øverst i saken.

Spissrollen

Nettopp det at Moses Mawa fikk lovnad om å bli satset på som midtspiss i Kristiansund var tungen på vektskålen for avreisen fra Drammen. I Godset ble det tøft å krige seg inn foran en spiller som Fred Friday i spisskøen, i tillegg til at angrepsspilleren stort sett kun ble satset på som kant.
Oslo-gutten forteller at han rett og slett trengte nye «inputs».
– Jeg følte at jeg trengte litt miljøforandring. Så er jeg så heldig at jeg kan spille spiss her. Det er der jeg føler at jeg kan få ut potensialet mitt. Jeg har en trener som tror på akkurat det samme, og da er det bare for meg å vise det, smiler Mawa.
– Hva var det som gjorde at det endte som det gjorde i Godset?
– Jeg hadde en fin dialog med klubben. De følte at det kanskje var riktig for meg å gi meg sjansen som spiss, men det ble litt vanskelig når Fred gjorde det så bra som han gjorde. Nå er jeg bare glad for å kunne spille spiss og vise meg fram her i KBK, svarer han til Discovery.
Mot Molde ble det også en nettkjenning – den første i KBK-trøya – for Mawa, og etter kampen kom trener Christian Michelsen med flere lovord i retning nysigneringen.
– Moses har å mye mer enn bare hurtighet. Han er konstant farlig i boksen, og det han gjør her ute i dag er bare knall, sa treneren til Discovery.

Drømmer om England

Sammen med Agon Mucolli, Bendik Bye og Liridon Kalludra, kan se se ut som at Moses Mawa har funnet sin plass i den offensive lagdelen til KBK, et lag som nok en gang kniver om medalje i Eliteserien.
– Kristiansund er et bra sted å utvikle seg, med veldig gode trenere. Det er litt mer isolert, så litt lenger unna gutta og dama, men sånn er det, smiler en humørfylt Mawa, som forklarer at de første dagene på Nordmøre stort sett har bestått i å trene, sove og å spise.
Den tidligere Godset-spilleren har signert en 3,5 års kontrakt med klubben, men er ærlig på at han drømmer om å ta steget ut i den store fotballverden – via KBK.
– Det er en guttedrøm å være utenlands, og jeg tipper at jeg kan ta store steg her, forteller han.
– Hva er drømmeligaen?
– England og Premier League, svarer Mawa kontant.
– Og lag?
– Manchester United
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er en mann som har tatt steget fra hjemstedet på Nordmøre og ut på den store scenen i England. Manageren har selv aldri spilt i KBK, men å ta steget ut fra Solskjær-land og ut i den store verden er noe også Moses Mawa tilsynelatende har en drøm om.
– Haha, ler KBKs nye angrepsvåpen annerkjennende.
PS: Ole Gunnar Solskjær startet spillerkarrieren i Clausenengen, en mindre klubb i Kristiansund, før han dro videre til Molde. Derfra bar det videre til Manchester United.
Se høydepunktene fra Molde - Kristiansund her.

Se høydepunktene: KBK rystet et energiløst Molde-lag

Eliteserien
Se høydepunktene fra målkalaset
02/10/2022 KLOKKEN 20:33
Eliteserien
Odd med uavgjort borte mot Haugesund – dette skjedde i kampen
02/10/2022 KLOKKEN 17:41