KRISTIANSUND (Discovery):
I fjor ble det et voldsomt leven da Flamur Kastrati kalte Dag Eilev Fagermo for «j.... soper». Det endte med fire kampers karantene for spissen og et voldsomt kjør i sosiale medier.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
I GÅR PÅ 12:14
Søndag vender han tilbake til Intility arena for første gang – revansjesugen, men også målløs og med en kontrakt som utløper om 3,5 måneder. For nå venter et nytt møte med Fagermo, en mann han har irritert seg over en stund; blant annet fordi VIF-sjefen i fjor vinter kalte spissen for skadeplaget.
(Saken fortsetter under videoen.)

Tilbake på Intility etter fjorårets store snakkis: – En helt vanlig fotballkamp

– Et jævlig dumt spørsmål

Likefullt bedyrer Kastrati at det ikke blir en ekstra spesiell fotballkamp for ham personlig.
– Nei, det blir ikke det. Det var ganske spesielt det som skjedde i fjor, ja, det var det jo. Men jeg tar det som en helt vanlig fotballkamp og at vi skal spille mot en veldig sterk medaljekandidat.
– Har du snakket med Fagermo? Hvordan blir det å se han igjen?
– Hehe... Nei, det skal jeg ikke uttale meg noe om.
– Var det et dårlig spørsmål?
– Det var et jævlig dumt spørsmål, jeg hadde ikke forventet det av deg, ler Kastrati, før han begynner på et resonnement:
– Nei, men det er ikke noe... Han skal forholde seg til laget sitt, så skal jeg forholde meg til det jeg skal gjøre. Så prøver vi å lage en fotballkamp ut av det, er alt han vil si.
Han er heldigvis i stand til å le av det hele nå, det er treneren hans glad for.
– Flamur elsker å spille mot Vålerenga. Det har han alltid gjort. Så får man aldri gjort noe med fortida, men man lærer. Jeg husker jo veldig godt den såre Flamur som satt og grein i garderoben til lenge etter kampslutt i fjor, sier Michelsen til Discovery.

Livslærdom

Selv for en tøffing som Kastrati så var hendelsen i slutten av oktober i fjor en skjellsettende en, tror treneren hans.
– Han har vært med på mye, men jeg tror nok den lærdommen – den tar han med seg livet ut.
Så er spørsmålet hvor lenge relasjonen de to i mellom varer. Det er kun 3,5 måneder igjen av spissens kontrakt med KBK og for tida er han ikke fast på laget.
– Situasjonen min er den samme, jeg har jo to-tre måneder igjen. Det er unge gutter som har igjen flere år på kontrakten, så er vi en stor tropp og har lyst til å bruke alle – så det er fair det, sier Kastrati om at han kun fikk 1. omgangen mot Molde og det siste kvarteret mot Bodø/Glimt.
(Saken fortsetter under videoen).

Se høydepunktene fra Bodø/Glimt - Kristiansund

Ønsker lengre kontrakt

Etter det Discovery erfarer ønsker Kastrati seg en treårskontrakt for å ha en trygghet for ham og familien de kommende årene. For Kristiansund er ikke det aktuelt å tilby per dags dato. Skal de forlenge, er det trolig ikke aktuelt med mer enn ett år til, slik situasjonen er nå.
For trener Michelsen savner den ilden han vet Kastrati har i seg på sitt beste, og kommer med en klar oppfordring til spissen som ikke har scoret på 35 Eliteserie-opptredener.
– Fotball er ferskvare, og det jeg har snakket med Flamur om i hele vinter er: Prester. «Konse» på det han kan gjøre noe med og spill god fotball, skaffe seg kort på hånda sjøl, vis hva som bor i gutten. Han er et helvetes angrep alene nesten, men han må også trigges, han må også være sulten, han må trene godt over tid.

Hodet på rett plass?

Får Kastrati hevet kvaliteten i spillet sitt, er det fort Kristiansund som kan sitte igjen som taperen, mener Michelsen.
– Presterer han godt, så er det vi som sitter med skjegget i postkassa. Men verken Flamur eller vi i KBK har tenkt at det er fram til august og så er det ikke mer, det har vi ikke, sier Michelsen.
På spørsmål om han har hodet sitt på rett plass i Kristiansund, tar Kastrati en liten tenkepause før han svarer:
– Jeg har det med meg, ja, haha. Det er her. Jeg skal være profesjonell til siste dagen, også får vi se hva som skjer, sier spissen.
Laget sliter med å score:

KBK-sjefen: – Bare dere i media som prøver å skape noe

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08