Styrtregnet hadde utsatt Eliteserie-kampen mellom Sandefjord og Kristiansund i en hel time. Amahl Pellegrino hadde tilbrakt ventetiden under et pledd.
Da sluttsignalet lød senere på kvelden, hadde KBK vunnet 2-0. Pellegrino hadde scoret begge - nummer 14 og 15 for sesongen.
I sin kamp nummer 15.
Eliteserien
Skeptisk til Rosenborgs «plan B»: – Gambling på høyt nivå
43 MINUTTER SIDEN
– Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg tenker mer på det vi presterer som lag, sa han da Eurosport.no spurte ham om det elleville målsnittet etter kampen.

Kan slå følge med Brattbakk, Iversen og co.

30-åringen har vist en helt ellevill målform denne sesongen. Den kan sende han inn i et meget eksklusivt selskap.
Etter at overgangen til én avdeling i den norske toppdivisjonen var klar til 1961-62, har kun 15 spillere klart å score 20 mål eller mer:
Per Kristoffersen, Odd Iversen, Jørn Andersen, Tore André Dahlum, Harald Martin Brattbakk, Ole Gunnar Solskjær, Petter Belsvik, Egil Østenstad, Sigurd Rushfeldt, Rune Lange, Andreas Lund, Thorstein Helstad, Vidar Örn Kjartansson, Alexander Søderlund og Torgeir Børven.
En målstinkende gjeng med store navn. Nå kan Amahl Pellegrino bli det neste tilskuddet.
– Det er veldig sterkt. Han har ett mål i snitt, og vi har i mange år sagt at ett mål i annenhver kamp er bra, sier Eurosports ekspert Bengt Eriksen.

Trives i Kristiansund

Det er imidlertid ikke bare denne sesongen det har lyktes for Pellegrino. I fjor scoret han åtte på ti kamper etter overgangen fra Strømsgodset til Kristiansund. Han har vist tegn på kvalitet også i Godset og Mjøndalen, men aldri noe lignende det den norske fotballfansen får se nå. Det er noe vilt over kombinasjonen KBK og Amahl Pellegrino.
– Avslutningsteknikken er enda bedre, men jeg synes kanskje også at han er blitt råere og bråere. Han virker mer eksplosiv, sier Eriksen.
Han synes Pellegrino, som mange andre, virker som en type som er avhengig av å trives for å prestere.
– Man så at han hadde lignende scoringer for Mjøndalen og Godset, men frekvensen var ikke i nærheten den vi ser nå. Det er åpenbart noe med KBK, trener Christian Michelsen, medspillerne og omgivelsene som gjør at han virkelig trives, sier Eriksen.
Den tidligere topptreneren har også bemerket seg at KBK raskt ser etter Pellegrino i bakrommet når de vinner ballen.
Og Pellegrino selv har også vært klar på at han nå er et sted der hans styrker dyrkes.
– Jeg har kommet til et sted og et lag som spiller på mine ferdigheter. Christian Michelsen har gitt meg den selvtilliten og tryggheten jeg trengte helt siden jeg kom, sa han etter seieren mot Sandefjord.
– Jeg har gjort noe riktig. Det er gøy når det går den veien her.
Se intervjuet Eurosport gjorde med Pellegrino etter seieren mot Sandefjord. Saken fortsetter under videoen:

– Christian Michelsen har gitt meg den selvtilliten jeg trengte

Halvveis til bragd fra 1968

Pellegrinos målsnitt gir en grunn til å undre seg: Kan han nå 30 mål i løpet av én sesong? Den bragden er kun blitt gjort én gang tidligere, av Odd Iversen i 1968.
– Jeg tror det skal godt gjøres å få 30, men det er godt gjort å komme over 20, slik Børven gjorde i fjor, sier Eriksen.
Han roser KBK for at klubben klarte å identifisere Pellegrino som den perfekte mann for dem i fjor. Målrushet har gitt resultater. Laget ligger for øyeblikket på 5. plass i Eliteserien etter 16 spilte kamper (Pellegrino har stått over én). Det er kun fire poeng opp til Odd på tredje.
Eriksen mener det gjenstår å se hvor langt Pellegrinos nåværende form kan ta laget, men kommer også med en liten advarsel til Michelsen og KBK:
– Jeg tror ikke de skal lene seg tilbake og regne med at han scorer ett mål per kamp.
Eliteserien
Krever gressbytte for å bli værende: – Klubben må legge til rette for spillerne
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: KFUM Oslo videre i høydramatisk Eliteserie-kvalik
12 TIMER SIDEN