OSLO (Eurosport.no):
Den høyreiste midtbanespilleren Sammy Skytte imponerte på Stabæks midtbane på lån fra Midtjylland i fjor høst. Dansken fikk 13 kamper for bæringene og var en sentral brikke i Janne Jönssons mannskap som avsluttet sesongen på en meget god måte.
Eliteserien
Annulert mål og rødt kort – se dramatikken på Lerkendal
11 TIMER SIDEN

Testes mandag

Nå er 23-åringen på vei til Bodø/Glimt etter det Eurosport kjenner til og skal være på Aspmyra for medisinsk test mandag. Også danske Tipsbladet har omtalt saken. Avisen melder at Skytte signerer på en fireårsavtale.
– Nei, det har jeg ingen kommentar til. Vi skal ha inn flere spillere, men jeg har ingen kommentar utover det. Vi jobber med logistikken og det er sannsynlig at vi skal styrke stallen ytterliggere før sesongstart, sier Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan til Eurosport rundt lunsjtider mandag.
Bjørkan vil ikke uttale seg om når Glimt har flere spillere på plass.
– Det kan skje i morgen og det kan skje om en måned, sier sportssjefen.
Men han drister seg til å rose Skytte for det han viste i norsk fotball i fjor.
– Han var en god spiller for Stabæk, det kan jeg si.
Saken fortsetter under:

Fagermos beskjed til Jokke, Søderlund-exit og Damion Lowe

Evjen-erstatter

Slik Eurosport forstår det er Skytte tiltenkt en rolle som indreløper, og komplettere en midtbane bestående av Patrick Berg og Ulrik Saltnes. Han blir dermed en erstatter for Håkon Evjen i treeren, men med andre egenskaper enn fjoråskomet Evjen.
– Du har nok rett i at midtbaneleddet er en av de lagdelene der vi har minst dekning, selv om vi har flere muligheter der. Dekningen der er nok i sum mindre der enn i andre posisjoner, forteller Bjørkan.
Også Morten Konradsen, Philip Zinckernagel og Ole Amund Sveen kan bekle den høyre indreløperen hos Glimt, men fellesnevneren for trioen er at de også kan spille andre plasser på banen. Patrick Berg er sikker som anker i laget, der vil Skytte kun fungere som backup.

Gjenforenes med Junker

Fra før har fjorårets sensasjon i Eliteserien hentet spissen Karsten Junker, som også var på utlån til Stabæk i fjor høst (seks mål på tolv kamper). Junker og Skytte spilte begge for Horsens i bunnstriden i dansk Superliga før de kom til Nadderud, men det er Midtjylland som eier Skytte.
Klubben, som er serieleder med ni poengs klaring ned til FC København, kjøpte 23-åringen for 4-5 millioner kroner fra Silkeborg sommeren 2018, men nå ser det altså ut til at de lar den 190 cm høye midtbanespilleren fortsette karrieren nordpå.

Fornøyd med forsvaret

På backplass er fjorårets sølvvinner derimot ferdighandlet etter at islendingen Alfons Sampsted har kommet inn fra IFK Nörrköping.
På bakene er vi kjempefornøyd, derhar vi dobbel dekning på begge sider nå. Vi skal inn i serie, cup og e-cup og ønsker å ha en slagkraftig tropp, sier Bjørkan.
– Det blir en kamp mellom Morten Konradsen og Sampsted på høyre back?
– Han har vært god i de kampene han har spilt der i vinter, men Morten er også god på midtbanen. Samtidig er vi veldig glade for at Alfons har kommet inn og vi tror han kommer til å ta store steg her hos oss, oppsummerer Bjørkan.
Sett denne?
Eliteserien
Tar skylda og beklager – Jeg føler meg som en syndebukk
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Heiet på Rosenborg som liten: – Jeg står for valget jeg gjorde
12 TIMER SIDEN