Fotball
Eliteserien

Horneland om endringer i styret: – Jeg er ikke på jakt etter beskyttelse

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Eirik Horneland

Foto: Scanpix

AvJonas Bergh-Johnsen | Sondre Skandsen
13/02/2020 på 14:18 | Oppdatert 13/02/2020 på 16:45

Rekordstort oppmøte og medieoppmerksomhet er ventet til kveldens årsmøte, men Eirik Horneland tror ikke det blir like mye sirkus som hans første år i sjefsstolen på Brakka: - Jeg er usikker på om i kveld vil toppe 2019.

  • Se alt fra Rosenborgs sesong i Eliteserien på Dplay - sikre deg tilgang her!

LERKENDAL (Eurosport):

Eliteserien

Dansk dynamitt i nord: – Vi er kampavgjørende begge to

FOR 24 MINUTT SIDAN

Det er ventet sirkusaktige tilstander når det som kan krype og gå av Rosenborg-medlemmer og -profiler samles til årsmøte i Trondheim i kveld. Det store spørsmålet er om valgkomiteens innstilling med Ståle Gjersvold som ny styreleder blir vedtatt, eller om nåværende styreleder Ivar Koteng samler nok støtte til å bli sittende. Eller kanskje Tore Strømøy klarer å utfordre klubbvedtektene og stiller som kandidat, slik det ble varslet onsdag?

  • Eurosport.no sender direkte fra årsmøtet torsdag! Se alle reaksjoner og intervjuer fra 18:30!

Opp mot 800 medlemmer tar konferansehotellet høyde for at kommer til å delta, i det som kan bli en lang thriller-aften i trønderhovedstaden. Deriblant har et knippe RBK-spillere, med Pål-André Helland og Anders Ågnes Konradsen i spissen, tenkt å finne en plass bakerst i San Siro-salen på Scandic.

Men tross all viraken, det er en fattet Eirik Horneland som setter seg ned med Eurosport for en kopp kaffe torsdag ettermiddag. Han har naturligvis fått med seg skriveriene i forkant, men tror ikke kveldens sirkus vil toppe fjoråret.

– Jeg vet ikke. Jeg har vært gjennom så mye det siste året at jeg er usikker på om det går an å toppe det altså.

– Den genuine interessen skal vi være veldig glade for og det sterke eierskapet hos medlemmene skal vi også være glade for, sier Horneland.

– Har valget av styreleder noe å si for din posisjon i klubben?

– Det kan ikke jeg svare på, overhodet. Jeg er spent på en demokratisk prosess i kveld, jeg er som alle andre rosenborgere spent på hvem som får vervet. Men sånn i utganspunktet har det ikke noe å si for min del, svarer han.

– Ikke på jakt etter beskyttelse

Om Koteng ikke får fornyet tillit etter åtte år som leder av styret vil både han og sportssjef Stig Inge Bjørnebye være ute av klubben. Det var de to mest sentrale personene i ansettelsen av haugalendingen.

– At Koteng var så sentral i å hente deg som RBK-trener; mangler du en beskyttelse om han ikke gjenvelges?

– Nei. Jeg er ikke på jakt etter beskyttelse, jeg er på jakt etter å vinne fotballkamper fordi det er utrolig mye artigere å være i Rosenborg når du vinner enn når du taper. Jeg er ikke på jakt etter noe immunitet.

– Kjenner du til de andre kandidatene?

– Jeg har fått med meg Strømøy i mediasammenheng, han virker som en bra fyr. Det gjør også Gjersvold, så er det medlemmene i RBK som skal få kjøre den demokratiske prosessen i kveld, sier Horneland, som sier han ikke har bestemt seg for om det blir årsmøte eller å hente sønnen som kommer på besøk på Værnes i kveld.

Dette sa han om RBKs sesongoppkjøring tidligere i år:

Horneland forteller: Derfor blir RBKs pre-season bedre i år

00:02:20

Eliteserien

Sportssjefen hadde assist sist Helland scoret med hodet: – Fem år med dårlige innlegg

FOR 38 MINUTT SIDAN
Eliteserien

Ekstremt skuffet Salvesen tar på seg skylden: – Min feil

FOR EIN TIME SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen