Her feirer Dønnum Norge-uttak med matchvinnermål: – Deilig

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 27/05/2021 klokken 22:35 GMT+2

I går ble Aron Dønnum tatt ut på det norske landslaget for første gang. I kveld ble han matchvinner på Aker stadion – og fikset Vålerengas første seier i Molde siden 2010.

Aron Dønnum

Molde - Vålerenga 2-3
– Det kjennes veldig bra. I utgangspunktet hadde vi vært fornøyde med ett poeng her borte, men tre er veldig bra, sier Dønnum til Discovery.
Ni seire, én uavgjort og null tap. 31-4 i målforskjell. Det er fasit på de ti siste kampene Molde har tatt imot Vålerenga i Eliteserien. Statistikken har virkelig ikke vært på Oslo-laget sin side på Aker stadion, der de ikke har vunnet siden 2010.
Men torsdag kveld fikk de en drømmestart på kampen, da det etter litt klabb og babb var duket for en avslutningsmulighet for høyreback Christian Borchgrevink, som allerede etter to minutter sørget for VIF-jubel.
Eirik Hestad kom inn fra benken og leverte målpoeng da laget snudde mot Rosenborg sist, og noen minutter før pause gjorde han det igjen da Molde utlignet. Han slo et utsøkt innlegg til venstreback Kristoffer Haugen, som etter en rekke trekk i laget hadde avansert på motsatt side. Balanse i regnskapet var et faktum etter Haugens avslutning.
Skuffet tomålsscorer: – En kamp vi ikke skal tape (artikkelen fortsetter under):

Skuffet tomålsscorer: – En kamp vi ikke skal tape

Og så var det hjemmelagets tur til å få en drømmestart på omgangen, da samme Haugen slo Fredrik Oldrup Jensen i en duell på en corner fra Magnus Wolff Eikrem, og stanget inn målet som gjorde at oppgjøret var snudd.
– Hva skjer med venstrebacken? Han er «on fire» innenfor feltet til motstanderen, utbrøt Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.
Men Vålerenga nektet å gi seg, og etter timen var lagene likt langt nok en gang. Denne gangen var det Amor Laoyuni sin tur, da han headet ballen i nettet etter at Jonatan Tollås Nation først hadde headet en corner tilbake inn foran mål.
Og plutselig var kampen snudd enda en gang. For landslagsuttatte Stian Gregersen kålet det virkelig til for seg i Molde-forsvaret, og det serverte en annen nylig landslagsuttatt spiller, VIFs Aron Dønnum, på sølvfat ni minutter før slutt.
– Det er utrolig surt, rett og slett. For dårlig. Jeg gjør en feil som koster ett poeng, og kanskje tre. Det skal ikke skje. Jeg skal ta med ballen opp og så bryter Dønnum. Det skal ikke skje, sier Gregersen til Discovery.
Dønnum stormet gjennom alene mot Andreas Linde, som reddet det første forsøket, men på returen satt kula i garnet for gutten fra Eidsvoll - til ledelse 3-2 for Vålerenga.
– Det var deilig. Han leverte bra keeperspill og leser meg først der. Jeg prøvde å finte ham over til hans høyre. Heldigvis var jeg først på returen, sier Dønnum.
Han trives tydeligvis på tur, for nå har han scoret syv av sine åtte siste mål i Eliteserien på bortebane.
Råsterk VIF-seier: – Blir ikke noe «one man show» som med Glimt i fjor (artikkelen fortsetter under):

Råsterk VIF-seier: – Blir ikke noe «one man show» som med Glimt i fjor

Mot slutten av kampen jaget Molde på for en utligning, og på overtid fikk de enorme muligheter etter godt kantarbeid av Erling Knudtzon. Han slo inn foran mål der toppscorer Ohi Omoijuanfo steg til værs. Hans heading gikk ikke på mål, men videre til midtstopper Sheriff Sinyan, men tidligere Lillestrøm-spilleren greide ikke treffe målet og sende ballen forbi en utspilt Kristoffer Klaesson.
– Det er klart det er tung. Det er en kamp vi ikke skal tape, selv om vi ikke er på vårt beste i dag. Vi må klare å ikke slippe så enkle mål som vi gjør i dag. Da blir vi straffet av så gode lag som Vålerenga. Vi må heve oss til neste kamp, sier tomålsscorer Haugen til Discovery.
En gigantisk mulighet til å sikre et viktig poeng for hjemmelaget ble brent der.
Dermed holdt Vålerenga unna og kunne slippe løs jubelen. Nå er de to poeng bak, i stedet for åtte.
– En sterk, sterk prestasjon på bortebane av Vålerenga, og dermed er de meldt på igjen i toppen av tabellen, mente Skullerud.
Mistet ballen til Norge-kompisen: – Jeg gjør en feil som koster ett poeng, kanskje tre: