Mjøndalen kjemper for overlevelse i Eliteserien. I den kampen spiller Vetle Dragsnes en nøkkelrolle. Han har spilt samtlige minutter for laget denne sesongen.
Nå sikter han mot viktige poeng i sesonginnspurten. Søndag venter serietoer Molde hjemme. Det blir en knalltøff, men svært betydningsfull kamp for Mjøndalens del.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det blir en vanskelig kamp. Molde er medaljejagende, og det er alltid tøft å møte dem. Jeg føler imidlertid at vi har vært mye bedre spillemessig de siste kampene og at vi nå nærmer oss å kunne ta poeng mot de gode lagene og. Vi håper selvfølgelig å få med oss tre poeng, sier Dragsnes.

Trives med antallet kamper

Mjøndalen ligger foreløpig på direkte nedrykk. Det skiller to poeng opp til Start på kvalikplass og syv opp til Brann på trygg grunn. En marerittrekke på seks strake tap ble endelig avsluttet med seier mot nettopp Brann for to uker siden. Da var det Dragsnes som slo den målgivende pasningen før Mjøndalens første scoring. På tross av mange tap har aldri venstrebacken vært satt ut av laget.
– Jeg trives godt med å spille så mange kamper. Fotball er det jeg lever for. Bare gøy det, sier Dragsnes.
Seieren mot Brann ble etterfulgt av tap mot Glimt sist, men 26-åringen føler flere ting peker mot at de riktige resultatene er på vei.
– Jeg føler på en måte at formen, både for egen og lagets del, er blitt bedre og bedre de siste kampene. Vi tar tak i ballen mer og blir ikke løpende så mye uten.
Se intervjuet med Dragsnes her og hør han snakke om hvorvidt norsk fotball bør bli mer kynisk. Saken fortsetter under videoen:

Mener norsk fotball kan bli mer kynisk på dette punktet

– Må ha troen

Åtte kamper gjenstår av sesongen, inkludert møtet med Molde. Dragnes og lagkameratene har erfaringene fra fjorårets i god behold, da plassen ble berget på målforskjell.
– Vi har vært i situasjonen før og vet hvordan det er å ligge nede og kjempe. Vi skal løpe sokkene av oss for ett og tre poeng i kampene som er igjen, sier han og legger til:
– Vi må bare ha troen. Kvalik er i hvert fall mulig.
I tillegg mener han det blir ekstra viktig å ta de seierene Mjøndalen kan klare å ta på hjemmebane.
Tre poeng mot Molde søndag vil være en god start på det som ser ut til å bli nok en nervepirrende innspurt for Mjøndalen-fansen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43