VALLE (Eurosport.no):
Fredag ble Vidar Örn Kjartansson presentert som Vålerenga-spiller til den fremmøtte pressen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg hadde noen tilbud nå. Jeg tenkte på familien og andre faktorer. Etter å ha hatt samtaler med folk i Vålerenga, tenkte jeg at dette er et veldig spennende prosjekt. Det er en perfekt beslutning for min del akkurat nå, svarte han da Eurosport.no spurte om motivasjonen for å komme tilbake.
Sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, er strålende fornøyd med å få sin nye spiss på plass.
– Deilig, veldig deilig. Veldig glad, veldig stolt, veldig spent. Vi er strålende fornøyd med det, og håper at det er mange rundt oss som følger med som også er det og har tro på at dette skal bli kjempe bra.

Måtte ha ny spiss

Kjartansson har signert en kontrakt som gjør han til Vålerenga-spiller ut 2023-sesongen. Ingebrigtsen forklarer kontraktslengden slik:
– Vi tror Vidar har mange gode år igjen, vi tror at han kan score mål flere år på rad. Han har vist det før på dette nivået og nivået over. Han var jo innom det selv at han ikke var fornøyd med perioden i Rostov, men med unntak av den perioden så har han scoret i bøtter og spann, så å ha han med oss en periode fremover gjør at vi slipper å tenke på spissposisjonen en stund.
Eurosports fotballekspert, Kenneth Fredheim, mener det er god klubbdrift av Vålerenga og være føre-var på spissplassen.
– Så kan det være føre var for at de fryker å miste Dønnum på et tidspunkt. Det er god klubbdrift å handle før det skjer, sa Fredheim til Eurosport tidligere fredag.
– Nå har vi jo to spisser. Benjamin (Stokke) og Matthias (Vilhjalmsson) hvis kontrakter går ut til jul og til sommeren, så det å få inn en spiss på en lengre avtale var uansett noe vi var nødt til å gjøre. Og når man kommer fordi spisser av dette kaliberet så var det veldig spennende, selvfølgelig. Hva gjelder Dønnum eller andre spillere, det skjer jo hele tiden ting på overgangsmarkedet, men vi tror at Vidar er en god match med Aron, så vi skal nok få se dem spille sammen, sier VIF-sportssjefen.
Se hele intervjuet med Ingebrigtsen her. Saken fortsetter under:

– Tror folk har veldig store forventninger og det tror jeg han liker selv

– Jager bedre prestasjoner

I tillegg til signeringen av Kjartansson kunne Eurosport erfare at Vålerenga også er nær ved å hente inn Henrik Bjørdal. Ingebrigtsen sa til Eurosport at det var en spiller de var interessert i da han ble konfrontert med opplysningene etter dagens pressekonferanse.
Eurosports ekspert Joacim Jonsson mener det sender ut tydelige signaler.
– De sender ut signaler at her skal vi sloss om titler, det er jo ingen tvil om det. Dette er spillere som det er forventet å skulle heve og gå rett inn i laget. Og det er jo på grunn av det her Dag-Eilev Fagermo har kommet til Vålerenga. Han fikk aldri den muligheten i Odd med det økonomiske, og nå har de tydeligvis penger i Vålerenga. Bjørndal og Kjartansson er dyre, dyre spillere, sa Jonsson.
På spørsmål om Vålerenga ruster opp til gull denne sesongen, svarer Ingebrigtsen:
– Skulle ønske jeg kunne si at vi jaget Glimt, men de ser veldig gode ut, og så veldig gode ut i går også. Men vi jager det å bli bedre og utvikle laget. Vi har et lag med masse unge spillere og de trenger også noen som har litt mer erfaring og litt annen kompetanse enn de selv har, for at de skal få ut det beste av seg selv. Vi jager bedre prestasjoner og bedre resultat, sier han.

– Tror han liker press

Kjartansson er kanskje mest kjent for sine 25 scoringer på en Eliteserie-sesong. Verken før eller siden har noen scoret like mange mål på én sesong i Eliteserien. Han fortalte at han håper å bidra med mål også denne gangen.
– Det er et bra lag som spiller godt. Jeg kan forhåpentligvis bidra med noen mål og en vinnermentalitet, sa Kjartansson på fredagens pressekonferanse.
Ingebrigtsen er klar på hva spissen kan tilføre klubben.
– Han og Dag-Eilev hadde en prat på telefonen og det er veldig tydelig at det handler om å være foran målet og få brukt spisskompetansen til Vidar på scoring. Vi har hatt godt spillovertak, vi har skapt mye sjanser, så det er klart at vi har lyst til å score mer.
– Han scoret mye sist han var her, hvilke forventninger tror du folk har til han og tror du han takler det presset?
– Jeg tror folk har veldig store forventninger og det tror jeg han liker selv. Det har jeg intrykk av at han motiveres av, så det tror jeg kommer til å gå veldig bra, smiler Ingebrigtsen.
Fikk du med deg denne?

Spillerrådet: Når bør man legge opp, designer-skjerf og kunstnernavn

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05