• Se Haugesund - Vålerenga lørdag 18:00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge - sikre deg tilgang her!
VALLE (Eurosport.no):
Eurosport erfarer nemlig at Henrik Bjørdal (23) skal være svært nære en overgang til Vålerenga. Sunnmøringen spiller i dag i belgiske Zulte Waregem og kan bekle både ving- og spissrollen.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
EN TIME SIDEN
– Henrik er en kjempegod spiller. Hele Eliteserien, vil jeg anta, ville vært interessert i å få Henrik på laget hvis de hadde mulighet til det. Ung, norsk, landslagsspiller som har spilt masse kamper i Belgia de siste årene. Så han er en vi har fulgt med lenge og vi snakker jo jevnlig med hans folk. Det hadde jo vært fantastisk, men om det kan bli noe av eller noe sånt vet jeg ikke. Vi er interessert i den type spillere. Unge spillere som kan utvikle seg videre med laget her og han er en veldig god spiller, sier sportslig leder i VIF, Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport.no fredag.
– Jobbes det noe med å hente han hit?
– Vi har jevnlig dialog med Bjørdal sine folk for de har jo også spillere hos oss. Vi har vært veldig tydelig på at vi er interessert og synes han er god, så får vi se om vi kan komme videre fra det, sier han.
Det skal være snakk om et kontrakt på tre og et halvt år, og de personlige betingelsene diskuteres fortsatt. Det samme gjelder avtalen mellom klubbene. Bjørdal skal, om alt går i orden, kunne bli presentert allerede i dag. Det avhenger naturligvis av om betingelsene innfris.
Vålerenga inkalte også til pressekonferanse klokken 12:00 fredag, der de presenterte Vidar Örn Kjartansson som ny spiller.
23-åringen har kamper for de fleste aldersbestemte landslag, også U21-landslaget. Han har oppholdt seg i utlandet etter å ha forlatt AaFK vinteren 2016. Først en tur til Brighton som så potensiale i angrepsspilleren.
Deretter fulgte et lån til IFK Göteborg for å få spilletid, før et salg fra Englands sørkyst til Zulte Waregem i Jupiler League (belgisk toppdivisjon) var et faktum sommeren 2018.
Der har det blitt 25 kamper i 18/19-sesongen og 23 kamper i 19/20-sesongen. Nå ser han altså ut til å vende snuten hjem.

VIF om Zekhnini, Dønnum-framtid og økonomi

Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
2 TIMER SIDEN