BERGEN/OSLO (Eurosport.no):

Eliteserien
Fyrer løs mot RBK-ledelsen – stemples som illojal av Hareide
9 TIMER SIDEN

Koronasituasjonen har gjort at overgangsmarkedet har blitt noe utenom det vanlige. Agent Atta Aneke har blant annet varslet at det vil komme kreative grep i overgangsvinduet.

Nylig skrev BT at viruset kunne gjøre at Philadelphia Union-spilleren kunne ende i Brann. Fotballen i USA, MLS, er i aller høyeste grad blir påvirket av krisen og utsatt inntil videre.

– Hvis vi får beskjed om at det ikke blir mer fotball i år, kunne Brann vært en kjempeløsning. Men det er veldig uavklart akkurat nå, sa Glesnes til avisen i forrige uke.

Tviler på overgang: – Blir veldig vanskelig

Nå tyder alt på at de største optimistene nok vil få seg en kalddusj.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, sier onsdag at det er ikke noen grunn til å forvente at overgangen skal bli en realitet.

– Det ser jeg på som veldig lite sannsynlig på grunn av at han er i en liga som det er uavklart i. Han har en lang kontrakt der borte, så jeg ser det som lite sannsynlig, sier Soltvedt til Eurosport.no.

– Det siste jeg har hørt er at de kanskje skal starte opp igjen i juli. Det er kanskje litt slik det har vært her. De har datoer, så blir det flyttet over, så jeg vet rett og slett ikke. Men jeg tror uansett det blir vanskelig, sier han.

Bergenserne har ikke klart å erstatte lederskikkelsen de hadde i Vito Wormgoor i midtforsvaret. Bismar Acosta, Ole Martin Kolskogen og Christian Eggen Rismark er beholdningen på stopperplass.

Kan bli sårbare

Soltvedt svarer kryptisk på om de ser etter en erstatter til nederlenderen.

– Det er mer totalen på hvordan det ser ut. Vi har tre midtstoppere nå. Det er et nytt element som kommer ved at vi vet at kampene kommer hyppigere, sier Soltvedt, som mener det uansett ikke er synd på Brann.

Brann åpner borte mot Haugesund 17. juni. Deretter venter en hjemmekamp mot Viking og en tur til Ålesund. Alt på kun åtte dager. Resten av terminlisten er ennå ikke bestemt, men også der forventes det hektisk kampaktivitet.

– Det er ulikt hvordan spillerne tar den belastningen. Vi må ta individuelle hensyn, så er du sårbar hvis du får en skade på en midtstopper. Vi må rett og slett se, for det har med helheten og hva som er mulig å få til. Selv om vi får lov til å starte igjen er det store utfordringer blant annet knyttet til bortfall av publikumsinntekter, sier han.

Sportssjefen lover på ingen måte et fyrverkeri for Brann på overgangsmarkedet når det åpner.

– Vi har ikke så store planer. Vi har en god tropp og det er begrensninger med hva vi kan gjøre, men vi sonderer og ser hvilke muligheter som finnes, men utgangspunktet er at vi er fornøyde, sier han.

Eurosports ekspert er blant de som mener Brann trenger å hente en erstatter for Wormgoor:

Her er Eliteserie-klubbene som må få på plass erstattere

Eliteserien
Viking signerte sin første spiller for sesongen
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen advarer Glimt-spillerne
20/01/2021 PÅ 18:43