Oppdatert 21/06/2021 klokken 09:37 GMT+2

24. juni 2009 var sist gang Alexander Tettey spilte en Eliteserie-kamp for Rosenborg på Lerkendal. Søndagens retur i Eliteserien ble ingen festkveld sett med trønderske øyne.

Alexander Tettey i godt driv under søndagens kampen mot Sarpsborg 08.

Rosenborg - Sarpsborg 08 0-1
Rosenborg hadde ikke gått målløse av Lerkendal-matta i Eliteserien siden de spilte 0-0 mot Kristiansund i første serierunde i fjor (16. juni 2020).
På det 19. forsøktet klarte til slutt et Eliteserie-lag å stenge butikken på Rosenborgs storstue. Lars Bohinen og Sarpsborg 08 sikret tre kruttsterke poeng etter matchvinnerscoring av veteran og kaptein Joachim Thomassen.
– Sjansemessig fortjent av Sarpsborg. Even Hovland litt ute der, og pang 1-0 til Sarp, ropte Discoverys fotballekspert Bengt Eriksen i Fotball Direkte-sendingen idet Thomassen sendte bortelaget i føringen etter drøye timen spilt.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under videoen)

Thomassen matchvinner i Tetteys RBK-retur

Matchvinner Thomassen ønsket ikke å gi noe som helst av æren til seg selv i dag, til tross for at han stod for kampens eneste nettkjennning.
– Jeg velger å si at dette er en lagseier. All ære til gutta, smiler han til Discovery etter kampen.

Annullert scoring

Men det kunne ha sett betraktelig annerledes ut for Rosenborg i denne kampen, for allerede etter to minutter spilt lå ballen i nettet bak en utspilt Anders Kristiansen i 08-buret.
Vebjørn Hoff fikk ballen av Carlo Holse på femten meter, og den tidligere Odd-spilleren fikk avsluttet, men ballen ble først blokkert i en blå spiller, før den igjen traff en 08-fot. Etter at den var innom de to bortelagsspillerne, plukket Dino Islamovic opp ballen og la den kontrollert i nettet.
Linjedommeren var derimot oppe med flagget, til tross for at ballen tilsynelatende kom fra en Sarpsborg-spiller, og målet ble annullert for offside.
Det var derimot Lars Bohinens mannskap som kunne si seg mest fornøyd med den første omgangen, for til tross for RBKs ball i nettet, var det de blåkledde fra gamle Østfold fylke som stod for de største sjansene de første 45. Både Anton Saletros og Ibrahima Kone fikk store muligheter til på sende 08 i føringen, men maktet ikke å sette det som nærmest kan kategoriseres som 100%-sjanser.

Bohinens første RBK-skalp

Ikke bare er seieren over Rosenborg Lars Bohinens første som Sarpsborg 08-trener, det er også 51-åringens aller første seier over Rosenborg som trener. Etter fem kamper uten seier over RBK, satt altså endelig trepoengeren mot de svarte og hvite trønderne for Bohinen.
– Vi blødde virkelig for seieren i dag. Vi forsvarer oss veldig bra, men vi kunne godt ha vunnet med mer. I dag får vi virkelig betalt for den innsatsen vi legger ned, sier Bohinen til Discovery etter kampslutt.
En annen spesiell statistikk i favør Sarpsborg 08 er at gjengen fra Solbyen ikke har sluppet inn ett eneste mål i en første omgang så langt i 2021-sesongen. Alle de seks innslupne 08-målene har kommet i siste halvdel av kampene.
Dermed ble det ingen stor festretur for Alexander Tettey på Lerkendal, i det som var hans første RBK-hjemmekamp på ganske nøyaktig 12 år.