• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Etter at Martí Cifuentes flyttet fra et kort opphold i Stockholm – der han i noen måneder fikk prøve seg som trener for U19-laget til AIK – til Sandefjord i daværende Vestfold fylke, har pilene stort sett pekt oppover for hvalfangerklubben. Spanjolen har ledet Sandefjord i 71 kamper siden han ble ansatt i 2018, og står med et poengsnitt på 1.58 per kamp.
De aller fleste eksperter, både utnevnte og selvutnevnte, ga Sandefjord svært få sjanser for å overleve i Eliteserien 2020. De helblå har derimot levert godt over forventet, for etter 20 runder ligger Martí Cifuentes’ mannskap på en tolvteplass – fem poeng over Start på kvalik.
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
EN TIME SIDEN

Ambisjoner om å bli værende

Til tross for gode resultater som hovedtrener, er Sandefjord-framtiden til Cifuentes fortsatt svært usikker. Spanjolen har en kontrakt som strekker seg til 31. desember, og det er foreløpig høyst usikkert om 38-åringen fortsetter i Eliteserie-klubben.
Som Eurosport meldte i midten av august, hersket det en sterk uvisshet i Sandefjord om hvorvidt Cifuentes skiller lag med klubben etter årets sesong. Den tvilen er ikke endret når vi nå skriver oktober 2020.
– Jeg er ikke veldig bekymret for framtiden. Jeg har et fint liv her i Sandefjord: været er fint og jeg leder et solid fotballag, sier Cifuentes til Eurosport.
Det er altså liten tvil om at mannen fra den spanske byen Sant Cugat del Vallès svært gjerne kunne tenke seg å bli værende i den norske hvalfangerbyen.
– Ja, ambisjonene mine er å bli i Sandefjord. Det har jeg lyst til, så får vi bare se hva som skjer, fortsetter han.
Se intervjuet med Bugge Pettersen, saken fortsetter etter videoen.

Sandefjord-sjefen om Cifuentes’ framtid: – Må planlegge for en eventuell exit

– Handler om økonomi

Men foreløpig ser det ut til at Sandefjord fotball ikke har har kommet noe nærmere en forlengelse av hovedtrenren i klubben. Under Eurosports Deadline Day-sending mandag kveld, ble daglig leder i SF Espen Bugge Pettersen spurt om status rundt kontraktsituasjonen til hovedtrener Martí Cifuentes.
– Status der er at vi ønsker å skape en forutsigbarhet i en ellers uforutsigbar tid. Først og fremst handler det om økonomi – altså hva vi har å rutte med og ikke nødvendigvis lønn til en trener. Det handler mer om de samlede kostnadene knyttet til de sportslige rammene, forklarer Bugge Pettersen.
– Så det du sier er at Martí Cifuentes og hans team er for dyrt for Sandefjord?
– Nei, det sier jeg ikke. Vi snakker mer om totaliteten i klubbøkonomien, og foreløpig ligger vi godt an med tanke på å holde plassen i Eliteserien, svarer Sandefjord-sjefen på spørsmål fra Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i Deadline Day-sendingen.

– Må planlegge for en eventuell exit

Espen Bugge Pettersen forteller videre at de, parallelt med den pågående 2020-sesongen, stadig er på utkikk etter en eventuell erstatter for den spanske hovedtreneren.
– Det er en kontinuerlig jobb som gjøres hele tiden. Det samme gjaldt i fjor sommer, da Martí var aktuell for andre klubber. Det sier seg selv at vi er nødt til å planlegge for en eventuell exit gjennom en pågående kontraktsperiode, sier SF-sjefen.
Den tidligere keeperhelten legger samtidig ikke skjul på at prestasjonenen til Martí Cifuentes i Sandefjord har vært formidable.
– Vi vet at vi har en dyktig trener som har fått til utrolig mye bra hos oss, noe som selvfølgelig også gjør han attraktiv for andre klubber, understreker Bugge Pettersen.
AaFK-trener Lars Arne Nilsen leverte til terningkast seks under Eurosports Deadline Day-sending natt til tirsdag. Se telefonsamtalen med treneren her:

Her kjempet AaFK-treneren mot klokken like før vinduet stengte: – Vent litt, la meg sjekke

Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
14 TIMER SIDEN