• Søndag 18.00: Se Sandefjord - Bodø/Glimt på Dplay og Eurosport Pluss 3. Sikre deg tilgang
DRAMMEN (Eurosport.no):
Nedrykksdømte Sandefjord er i storform etter å ha tatt seks poeng på en drøy uke. Først sjokkerte de ved å slå regjerende seriemester Molde hjemme forrige helg, før de sikret tre nye overtidspoeng etter en ellevill kamp mot Strømsgodset søndag kveld.

Men til tross for en svært god start meldte Sandefjord Blad tirsdag forrige uke at katalaneren er inne i sine siste måneder som SF-trener, og at klubben ikke vil forlenge avtalen som går ut etter 2020.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21


– Jeg tenker at media gjør sin jobb. Men jeg mener det ikke er tilfellet. Det er mange klubber som enda ikke har planlagt neste sesong. Det viktigste er at vi vet hvor vi vil ved sesongslutt. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, og jeg tror ikke klubben er det heller. Vi har god kommunikasjon og vi er fokusert på å prøve å få til noe denne sesongen.
Slik svarer Marti Cifuentes når Eurosport konfronterer han med avisens påstander.

– For meg er det viktig at vi begge ønsker det samme, og der spiller mange ulike faktorer inn, fortsetter han.

Avviser at klubben har bestemt seg om Cifuentes framtid – treneren er ikke bekymret

Avviser påstandene

Cifuentes kom til SF mai 2018 og kontrakten strekker seg som nevnt ut 2020. At klubben allerede har bestemt seg for å skille lag med treneren etter endt avtale er feil, ifølge daglig leder Espen Bugge Pettersen.

– Det er selvfølgelig ikke riktig. Det er en konklusjon de har tatt. Det vi har sagt er at det er en prosess og den er vi så vidt i gang med i forhold til hvordan 2021 skal se ut. Vi vet vi har et helt trenerteam på utgående avtale, vi vet at vi har en dyktig trener, en attraktiv trener, og da må vi også jobbe parallelt med alternativer, og vi har ikke bestemt oss for noe den eller den andre veien i så måte, sier Bugge.
Den daglige lederen forteller også at trenersituasjonen ikke hviler på om Sandefjord berger plassen i Eliteserien, men at ressurser og økonomi er en viktig del av bildet.
– Hvilke ressurser har vi, og hvilke ressurser krever Marti for forlengelse for eksempel.
Sammen med SF-leder Gunnar Bjønness kunne han fra tribuneplass på Marienlyst se laget kjempe seg til en ny, sterk seier. Spesielt sterk er sesongstarten med tanke på at klubben rykket opp fra OBOS-ligaen, men likevel måtte tåle budsjettkutt, noe som førte til en offentlig krangel mellom trener og klubb.

– Hatt våre utfordringer

I kjølvannet av konflikten innrømmet Bugge Pettersen og Cifuentes at forholdet de to imellom har vært utfordrende, men ifølge daglig leder har relasjonen ingen innvirkning på trenerspørsmålet.

– Har forholdet dere to imellom noe som helst å si for fremtida?
– Nei i grunnen ikke. Vi har et profesjonelt forhold og sånn er det. Selv om han er hovedtrener og jeg er daglig leder, så er det et samarbeid mellom en hel klubb for å få de resultatene vi har fått til.

– Men dialogen dere to imellom er god?

– Ja, jeg vil si det. Vi har hatt våre utfordringer, men jeg vil si dette året har det vært godt samarbeid, hevder Bugge.

Ingen spor til bekymring

Også Cifuentes karakteriserer forholdet deres som profesjonelt, og forteller samtidig at han har en svært god tone med leder og eier Gunnar Bjønness.
– Jeg har et fantastisk forhold til eieren, og jeg har en pågående dialog med ham, og for meg er det det viktigste, fordi det var han som hentet meg. Vi snakker om mye, og som sagt – jeg er ikke bekymret.

– Betyr det at du har fått gode signaler med tanke på neste år?

– Igjen, det er ikke svart-hvitt, og det avhenger av mange ulike ting.
– Men ønsker du å være Sandefjord-trener neste år?

– Hvorfor ikke?
  • Søndag 18.00: Se Sandefjord - Bodø/Glimt på Dplay og Eurosport Pluss 3. Sikre deg tilgang

Nekter å svartmale situasjonen: – Utvikler oss sinnssykt godt

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54