– Det er som jeg allerede har uttalt, at vi ser på mulighetene for hva jeg og vi skal gjøre videre, sier Helland til Eurosport.
Både Adresseavisen og VG meldte onsdag at Helland skal ha hatt et møte med sportslig leder Mikael Dorsin tirsdag, der de diskuterte veien videre. Etterpå bekreftet også Dorsin til VG at det kan være at tiden er moden for at 31-åringen forsøker seg på noe nytt.
– Jeg har et veldig godt forhold til alle i klubben. Men det virker som man ikke er helt i planene til sjefen, så da må man se på hva man skal gjøre, utdyper Helland til Eurosport på telefon onsdag.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
I GÅR PÅ 20:24
– Kommer det overraskende på deg, eller hvordan har du sett på det etter at han kom inn?
– Det er ikke så overraskende for meg. Han står fritt til å velge dem han ser på som best for å bygge laget videre. Men jeg er såpass glad i å spille fotball at jeg vil holde på med det så lenge som mulig.
– Er det derfor bedre for deg å få spille et annet sted, dersom du ikke er i planene?
– Ja, det er det. Det er det som er grunnen til at vi diskuterer. Men det er ikke noe hokus pokus. Jeg er foreløpig veldig rolig på det. Det er ikke noe som preger hverdagen min nevneverdig, det blir som det blir.
Flere som har vært i klubben en årrekke har forsvunnet ut portene den siste tiden. Rett før serieslutt ble det klart at forsvarsklippen Tore Reginiussen ikke blir med videre, mens også Vegar Eggen Hedenstad forsvinner etter fire sesonger. Pa Konate er også bekreftet ferdig i klubben etter en halv sesong. Tidligere er Mike Jensen og andre profiler et eksempel på store navn som har forlatt klubben.
– Det er naturlig når det er såpass mye trafikk på trenersiden. Det er naturlig at de vil ha sine folk, slik er det i fotballen, det er subjektivt. Den luksusen kan han ha, og han må velge de spillerne han vil ha.
– Hvilke alternativer ser du for deg? Er det Norge, utlandet, gressbane?
– Nå er jeg ganske rolig, det får vi ta når det eventuelt skjer. Jeg har ikke tenkt så voldsomt på det, men har familie og må ta med det i beregningen. Hadde jeg vært alene, kunne jeg reist nesten hvor som helst, når som helst, på dagen. Nå er det en vesentlig faktor, med trivsel, jobb til fruen, barnehage. Det er et større regnestykke, sier Helland og legger til:
– I verste fall har jeg to år igjen i Rosenborg, og godt betalt, så da kommer jeg sikkert til å vise på trening at jeg er den beste kanten.
Og så, med Eurosports kjennskap til Branns interesse vinteren 2019, og Kåre Ingebrigtsens interesse som daværende Oostende-trener sommeren 2019, i tillegg til at laget spiller hjemmekampene på gress, kan det fort bli et 2+2-regnestykke med Bergen og Helland er lik sant.
– Jeg skjønner at linken kommer opp. Jeg har et godt forhold til både Kåre og Eirik (Horneland). Brann er jo en ordentlig rock 'n' roll-klubb, og ved siden av Rosenborg den klubben med størst interesse, sier Helland, før han påpeker:
– Men det er ikke noe jeg har kommet langt med. Så langt har det vært ferie, og jeg har prøvd å fungere som lekekamerat for han lille hjemme.
31-åringen har vært i Rosenborg siden 2013. Han har skrevet seg inn i historiebøkene med seks seriegull, to sølv, fire NM-gull og ett sølv.
Eurosport har foreløpig ikke lyktes å komme i kontakt med Mikael Dorsin.
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
I GÅR PÅ 20:12
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
I GÅR PÅ 20:06