19 mål på 28 kamper og nummer to på toppscorerlisten i OBOS-ligaen var fasit for Holmbert Fridjonsson i debutsesongen for Aalesund. Men opprykket uteble, og etter tap 1-2 sammenlagt mot Stabæk i kvalifiseringen 2018 tok 2019-sesongen en ganske annen retning enn det spissen hadde sett for seg.
– Det var frustrerende og ikke slå Stabæk i kvalifiseringen. Det ble vanskelig å motivere seg for et nytt år i OBOS-ligaen, og det er noe jeg skulle klart bedre. Det var en slurvete sesong for min del. Det bor mer i meg enn det jeg fikk vist der.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
– Jeg var kanskje ikke så motivert som jeg burde vært, selv om man skal være det hver eneste gang man går ut på gressmatten. Aalesund hadde en fantastisk sesong og tok poengrekorden i OBOS-ligaen, men jeg personlig trengte å gjøre det bedre.

Gikk opp i vekt

27-åringen stoppet på seks mål i 2019. Men etter en evaluering av seg selv, i håp om å få opp målsnittet igjen, er islendingen ganske sikker på hva som var årsaken til den lange nedturen.
– I 2018 veide jeg 91 kilo, men i oppkjøringen til 2019 var jeg mye på styrkerommet og la på meg mye muskler. Til slutt veide jeg 97 kilo. Jeg mener jeg for var tung, selv om jeg er en stor spiller passet det rett og slett ikke min spillestil. Til tross for høyden min er jeg en veldig mobil spiller. Nå prøver jeg å gjøre opp for det feiltrinnet og er på vei tilbake til 90-91 kilo.
– Hvorfor ville du legge på deg?
– Det var noe som jeg plutselig fikk for meg at jeg ville gjøre. Man gjør feil og lærer av det, så dette vil ikke skje igjen.
Saken fortsetter under videoen:

Hør hva Fridjonsson sier om sammenligningen med van Dijk

Korona ble hell i uhell

Veien mot en lettere kropp begynte i oppkjøringen i år, men i en treningskamp mot Molde i februar fikk islendingen seg en støkk. Ingen var i nærheten av Fridjonsson når han vred kneet og gikk ned med smerter.
– Vår fysio og doktoren til Molde var helt sikre på at det var en korsbåndskade. Det var harde nyheter å få i garderoben etter kampen. Men dagen etter tok vi bilder av kneet og det var heldigvis «bare» en «bonebruise», det var gode nyheter.
Så man kan si at korona var hell i uhell for deg?
– Det har jeg tenkt på og man kan jo si det sånn. Kronona har hjulpet meg så jeg rekker sesongen. Det er selvfølgelig ikke bra ute i verden, men for meg personlig var det hell i uhell.
I seriestarten møter Aalesund nettopp Molde og det kan hende at moldenserne bør ha et ekstra godt øye til islendingen. For etter at Aalesund nektet spissen en landslagssamling i januar 2019, er målet klinkende klart: score mye mål for tangotrøyene, så landslagslagsledelsen må ta han ut.
– Om jeg gjør det bra i Eliteserien så tror jeg at de hadde hatt bruk for en som meg. Planen er å score mye mål, sånn at de ikke kan unnlate å ta meg ut igjen. Jeg må snakke med beina. Jeg håper jeg scorer mye mål for Aalesund, det er målet.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04