Feiret landslagsuttak med scoring – så våknet Godset: – Ligner ikke grisen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 25/05/2022 klokken 21:12 GMT+2

Strømsgodset hadde ikke vunnet på Aspmyra siden de scoret fem mål bak Glimt-keeper Lasse Staw i våren 2015. Den gangen noterte også den da 23 år gamle backen Brede Moe seg for scoring for hjemmelaget. Onsdag var den ferske landslagsspilleren på fære igjen, men det holdt ikke til seier.

Se høydepunktene: Godset klorte til seg poeng mot Bodø/Glimt

• Runden fortsetter torsdag: Se Rosenborg - Haugesund fra kl. 17:30 på discovery+ og Eurosport Norge
Bodø/Glimt - Strømsgodset 2-2
Brede Moe har blitt selve symbolet på Bodø/Glimts reise de siste årene. Trønderen ble hentet fast fra Rosenborg i 2015, etter å vært på lån i Glimt året før. Siden den gang har forsvarskjempen utviklet seg til å bli en av Glimt-maskineriets aller viktigaste brikker.
Etter å ha vært med på reisen fra OBOS-ligaen, via seriesølv, to seriegull og til Europa-spill, ble Moe tirsdag tatt ut i Ståle Solbakkens landslagstropp til de viktige Nations League-kampene i juni.
Dagen etter forlenget stopperkjempen drømmeuken med scoring mot Strømsgodset.
– Slike historier er bare fantastiske, sa KFUM-trener Jørgen Isnes, som gjestet Fotball Direkte under onsdagens runde.
– Det er så fint på så mange måter. Han skinner, supplerte Christian Gauseth.
Scoringen kom etter – overraskende nok – en dødballscoring, der servitør Elias Hagen slo en perfekt corner på bakerste stolpe og rett på hodet til Brede Moe. Midstopperen dundret ballen inn fra kort hold og rett i nota bak en utspilt Viljar Myhra.
Saken fortsetter under.

Ny hjemmesmell for Glimt: – Det er dere som snakker om vårt ambisjonsnivå

Pellegrino-scoring og Haikin-tabbe

Men målet til Moe var ikke den første i kampen, for 25 minutter tidligere var tidligere Godset-spiller Amahl Pellegrino gjennom forsvarsleddet til Strømsgodset – etter nok en krempasning fra midtbanemann Elias Hagen. Pellegrino fikk ingen problemer med å overliste sisteskansen, og med en avmålt feiring kunne Pellegrino smile for 1-0 på Aspmyra.
For å avslutte en underholdende omgang, var et Strømsgodset som fikk den siste ballen i nota før dommeren blåste for halv tid.
Etter imponerende presspill av Lars-Jørgen Salvesen, ble Glimt-keeper Nikita Haikin såpass forstyrret at han mistet ballen og Johan Hove kunne trille inn reduseringen på Aspmyra.
Se hendelsen her. Saken fortsetter under videoen.

Scorer etter Glimt-tabbe: – Gremmes!

Friday på en onsdag

Den andre omgangen bar preg av få sjanser og lite å skrive hjem om, for å sitere Bodø/Glimt selv på Twitter.
Men drøye ti minutter spill smalt det nok en gang bak Nikita Haikin.
Strømsgodset har nemlig noen ess i ermet, for mens Lars-Jørgen Salvesen startet kampen på topp, kom kollega Fred Friday inn drøye femten minutter før full tid. Og nigerianeren brukte kun sju minutter på å markere seg.
Friday fikk boltre seg i forsvaret til Bodø/Glimt, og sendte regelrett bortesvingen til himmels med Godsets andre scoring. Euforiske jubelscener i borteleiren, etter en scoring som ble dagens siste på Aspmyra.
Kampen endte til slutt med to mål til hvert av lagene, noe som betyr at Glimt nå står med tre strake uavgjorte kamper på Aspmyra.
– Vi klarer ikke å fortsette i samme spor etter 2-0. Blir for mye hawaii og tur-og-kjør. Og baklengsmålene vi slipper inn ligner ikke grisen. Ikke bra nok, rett og slett, var dommen til målscorer Brede Moe etter kampslutt.
Dette sier Godset-spiller Herman Stengel etter kampen.