Populære sporter
All sport
Vis alt

Får krass kritikk for å trene i kirketiden: – Første gang på mine 23 år som trener

Stein-Erik Stormoen

Publisert 17/04/2022 klokken 16:47 GMT+2

Jerv-trener Arne Sandstø (55) sier dette er første gangen han har fått kritikk for å legge en trening til kirketid i påsken.

Arne Sandstø

Foto: NTB

I et leserinnlegg til Grimstad Adressetidende reagerer Anne Brita Thorød på at Eliteserie-klubben både brøt loven om helligdagsfred, og samtidig blokkerte spillernes muligheter til å følge en kristen påskefeiring, som hun skriver.
«For å beskytte disse dagene for bråk og forstyrrelser har vi en lov om helligdager og helligdagsfred. Stor var derfor min forbauselse da jeg etter langfredagens gudstjeneste kom forbi Levermyr og så og ikke minst hørte at Jervs A-lag hadde lagt trening til gudstjenestetiden.» skriver hun i innlegget.
Samtidig krever hun at Jerv-ledelsen forklarer sitt valg av treningstid, som var fredag klokken 11:00.
Ifølge avisen sitter hun i Grimstad meninghetsråd, men sendte innlegget som «Jerv-tilhenger og Levermyr-nabo».
– Jeg har ikke noen problemer med at folk mener hverken det ene eller det andre. Jeg aksepterer selvfølgelig at noen har en mening, samtidig som jeg forventer at andre forholder seg til at andre har en annen mening, sier Jerv-trener Arne Sandstø til Discovery.
De forbereder seg til kamp mot Kristiansund mandag hjemme på Levermyr mandag kveld.
– Vi er jo på jobb. Og skal vi gjøre en god nok jobb, må vi være på jobb. Vi trener på formiddagen så vi også skal kunne trene på ettermiddagen, for å skape en optimal dag for spillerne, fortsetter Jerv-treneren.
Ifølge Sandstø har han observert en rekke andre som også er i arbeid i byen i disse dager.
– Jeg er litt overrasket over at de ikke er nede på Notto, en legendarisk pølsekiosk nede på brygga. Der er de også på jobb. Bensinstasjonen er åpen, de er på jobb. Det er søndagsåpent på butikken og jeg har til og med sett et par drosjer som kjører rundt her. Det er nok mange som bryter det forbudet og er på jobb, sier Sandstø.
Han sier han aldri har opplevd noe lignende tidligere.
– Nei, det har jeg ikke. Det er første gangen i mine 23 år som trener at noen bryr seg om det.
– Er det kanskje litt spesielt med byen dere holder til i?
– Vi bor jo litt i begynnelsen av Bibelbeltet, så det er kanskje ikke unaturlig at det kanskje er flere som har den retningen enn det kanskje er i storbyer.
Samtidig påpeker han:
– Jeg har full respekt for at noen mener noe annet. Det er helt greit. Det er store forskjeller her i verden, det må vi bare være åpne på og vise forståelse for.
– Var det i det minste en bra økt, da?
– Hehe, jada. Vi har en veldig kampinngang på økten opp mot hvordan morgendagen skal se ut. Så det er en viktig justeringsdag for oss.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Sandstø etter historisk seier: – Det beste er at byen får oppleve dette

Jerv åpnet tilværelsen i Eliteserien med 1-0-seier hjemme på Levermyr i første serierunde, før de fikk det tøffere med stortap på Åråsen sist.
Nå som Kristiansund kommer på besøk, ønsker de å gjenoppstå i sin beste utgave.
– Det blir veldig, veldig spennende. De er nok sugne på å få sin første seier, og vi er selvfølgelig også ute etter å gjenskape det vi gjorde på Levermyr sist. Kanskje kan det også bli en faktor med gress og vær og vind og utnytte det.
Med unntak av Iman Mafi, som skal gjennomføre en operasjon i lysken, har Jerv-treneren full tropp å velge blant.
– Vi bommet litt, spesielt på dødballer sist, og gjorde det litt for enkelt for dem. Det gjorde at de fikk en fordel der. Vi må slåss mer for å forsvare eget mål, samtidig som vi jobber med eget spill.
picture

Gåturer var det eneste Jerv-helten klarte: – Må være veldig påpasselig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame