Fährmann debuterte, Enga slo Godset og Molde sikret nok en seier

Oppdatert 06/03/2020 klokken 18:05 GMT+1

Barmen scoret for Brann, mens en Finne-dobbel sikret Enga-seier i Drammen.

Fährmann hütet das Schalker Tor in der Champions League

Brann - HJK Helsinki 1-1 (1-0)
Tyske Ralf Fährmann, som kom til Bergen på onsdag, startet kampen for Brann. Keeperen ble satt på noen prøver, men holdt buret rent i 88 minutter.
Det tok ikke lang tid før Brann tok føringen. En god corner fra Taylor traff hodet til Barmen. Midtbanespilleren takket for muligheten, og stanget inn 1-0.
I andre omgang skapte begge lag sjanser, men det var de gjestende finnene som fikk ballen først i mål. Det ble dog vinket av for offside, og brann holdt sin ledelse.
HJK Helsinki holdt trykket oppe, og i det 88. minutt satt utlikningen. En corner ble stusset videre, og en Helsinki-spiller kunne enkelt sette ballen i mål.
Like før scoringen måtte Acosta ut etter en smell. Skadeomfanget er foreløpig uvisst.
Slik startet Brann:
Fährmann - Rolantsson, Acosta, Kolskogen, Kristiansen - Ordagic, Pedersen, Barmen -Taylor, Mehnert, Bamba
Strømsgodset - Vålerenga 1-3 (0-1)
Den første halve timen foregikk uten scoringer. Lagene noterte seg for noen sjanser hver, men uten uttelling. Vega hadde ne ball inettet for Vålerenga, men ble avblåst for offside.
Så åpnet Bård Finne målkontoen, etter at en avsluttning fra Dønnum ble stanset. Finne var fremme på returen, og pirkket Oslo-laget i føringen. Det ble det eneste godkjente målet i første omgang.
Begge lag foretok bytter før og underveis i den andre omgangen.
Et drøyt kvarter etter hvilen jaget Salvesen en ball i bakrom. Sørlendingen slo Näsberg i løpsduell, og satte utlikningen i nettet bak Klaesson.
Strømsgodset skapte flere gode sjanser etteer utlkningen, men det var Vålerenga som tok ledelsen. Unge Thiago Hom var kommet inn på banen, og headet Enga tilbake i ledelsen.
Like før full tid scoret Bård Finne sitt andre for dagen, og fastsatte resultatet til 3-1.
Tross tap, var det en positiv Lars Jørgen Salvesen som møtte Eurosport etter kampslutt.
– Jeg synes det ser bra ut. Jeg er egentlig ganske fornøyd med den kampen vi leverer. Vi skaper mange sjanser, og bør score hvertfall tre-fire mål, sier han, og legger til at han synes målene Godset slapp innvar litt i enkleste laget.
Like etter kampslutt startet et nytt oppgjør mellom de to lagene, men da med spillere som fikk lite eller ingen spilletid i de første 90 minuttene.
Slik startet lagene:
Strømsgodset:
Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Tchamba, Parr - Stengel, Hove, Maigaard - Tokstad, Salvesen, Mawa
Vålerenga:
Klaesson - Borchgrevink, Tollås, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Oldrup, Vega - Dønnum, Michael, Finne
Odd - Raufoss 2-1 (2-1)
Skiens-laget brukte bare noen minutter på å ta ledelsen mot OBOS-laget. Kaasa ble spilt fri langs høyresiden og slo ballen knallhardt inn. der ventet Lauritsen, som avsluttet via keeper og i mål.
Etter en drøy halvtime utliknet Raufoss ved Gard Simenstad. Han banket ballen ned i hjørnet fra 12 meter. Gleden skulle imidrertid være kortvarig for bortelaget. En corner fra Nordkvelle ble stanget i mål av Semb. Dermed var Odd tilbake i føringen på Skagerak.
Odd fortsatte der de slapp i den andre omgangen, og de hvitkledde kom til flere gode muligheter etter sidebytte. Til tross for at telemarkingene hadde mye av banespillet, maktet de ikke å finne veien til nettmaskene i andre omgang.
Etter 75 minutter spilt kom Tobias Lauritsen til omgangens største sjanse, men spissen klarte ikke å øke ledelsen for de hvitkledde. Etter 83 spilte minutter reddet Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli mesterlig, etter at Tobias Lauritsen nok en gang kom til en solid mulighet.
Raufoss slet med å utnytte de få kontringsmulighetene de fikk i Skien, og endte med å løpe mye mellom Odd-spillerne de siste 30 minuttene.
Like før klokken passerte 91 spilte minutter, pekte dommer Espen Eskås på straffemerket - og Odd kunne øke ledelsen. Lauritsen var kald og rolig i duell med keeper Lauvli, og kampen endte dermed 3-i til skienslaget.
Slik startet Odd:
Selvik - Bjørtuft, Hagen, Semb, Risa - Hoff, Kaasa, Nordkvelle - Rashani, Lauritsen, Kachi
  • Få med deg alt fra Eliteserien på Dplay + Sport. !
Molde - Lillestrøm 2-0 (0-0)
Molde hadde mye ball i innledningen på Aker stadion, og Moes mannskap hadde tidvis god kontroll på OBOS-ligalaget.
Lillestrøm fikk mer tak i oppgjøret utover i den første omgangen, og Geir Bakkes mannskap produserte flere farligheter foran Crannix i buret til Molde.
De første 45 minuttene i Molde bølget fram og tilbake, med to lag som ikke helt maktet å trekke det lengste strået i den siste femtedelen.
Etter 50 minutter løsnet det ordentlig for moldenserne. Først satt tidligere Start-spiller Tobias Christensen inn 1-0 etter en flott målgivende fra dagens kaptein Fredrik Aursnes. Deretter tok det i underkant av to minutter før Kristoffer Haugen ble felt innenfor 16-meteren, og dommer hadde intet annet valg enn å peke på straffemerket. LSK-keeperen kastet seg riktig vei, men Leke James satt straffen konstant i nettet. Dermed stod det 2-0, og en marerittstart for Bakkes Lillestrøm.
Molde fortsatte å mane på etter de to scoringene, og fjorårets seriemestere skapte flere store muligheter utover i den andre omgangen.
Kampen ebbet ut på stillingen 2-0, og Molde sikret seg nok en seier i oppkjøringen til Eliteserien 2020.
Slik startet Molde:
Crannix - Haraldseid, Sjølstad, Gregersen, Kitolano - Hussain, Christensen, Aursnes - Knudtzon, Moström
Slik startet Lillestrøm:
Igonen - Rafn, Sinyan, Salquist, Kind Mikalsen - Knudsen, Mathew, Krogstad - Gustafsson, Lehne Olsen, Moses
Viking - Honka 1-2 (1-1)
Viking fikk en marerittstart på oppgjøret i Marbella, etter at det finske laget gikk opp til 1-0 etter drøye 18 minutter spilt.
Etter 37 minutter spilt fikk omsider siddisene hull på byllen, da Vljar Vevatne utliknet etter en retur fra Zymer Bytyqi.
Bjarne Berntsens gutter fikk vann på mølla etter scoringen, men lagene gikk inn til pause på stillingen 1-1.
Det ble en tung 2. omgang for Viking, for til tross for at vestlendingene hadde mer enn nok med sjanser, var det til slutt Honka som satt inn vinnermålet.
Dermed tapte Viking 2-1 i Marbella.