Populære sporter
All sport
Vis alt

Rotet bort seieren mot røde Mjøndalen: – Helt utilgivelig

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 03/10/2021 klokken 20:30 GMT+2

Etter 46 seiersløse år i Mjøndalen, så det endelig ut til å lykkes for Brann. Men etter 90 intense minutter, endte det kun med ett poeng for ineffektive bergensere.

Se høydepunktene: Mjøndalen-spøkelset lever videre for Brann

Mjøndalen - Brann 1-1
Hva har Flåklypa Grand Prix og oppgjøret mellom Mjøndalen og Brann til felles, spør du kanskje? Jo, 1975 – altså det året Ivo Caprinos klassiker ble rullet ut på de norske skjermer – var sist gang Brann tok tre poeng i Mjøndalen.
Den gangen var Vegard Hansen seks år gammel, og 46 år senere møttes de to lagene nok en gang i tidligere Nedre Eiker kommune. Det er stort sett en ekstra nerve i kampen mellom disse to, og søndagens oppgjør var heller intet unntak. Både Brann og Mjøndalen kjemper en innbitt kamp om å overleve, og i Mjøndalens første hjemmekamp med full gjenåpning, var alt duket for en nervepirrende folkefest under flomlysene på Consto Arena.
Og for et kok det ble.
Dette sa Horneland til Discovery etter kampen. Saken fortsetter under videoen.
picture

Horneland: – Vi spiller med håndbrekket på

Taylor i fokus

Robert Taylor tok på seg hovedrollen i den første omgangen, for ikke bare sendte finnen de frammøtte bergenserne til himmels etter en drøy halvtime, han var også i begivenhetenes sentrum da Albin Sporrong ble utvist for hjemmelaget like før pause. For kun fem minutter etter at Sporrong pådro seg et fortjent gult kort etter en holding sentralt i banen, ble Robert Taylor felt av svensken på vei gjennom.
I pauseintervjuet erkjente Taylor at han oppsøkte Sporrong for bli felt.
– Planen min var å oppsøke han, for jeg så at han kom der. Men jeg tenkte ikke noe over at han hadde gult kort fra før, sa den finske kantspilleren til Discovery.
Se situasjonen med Sporrong og Taylor her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Utvist etter marerittminutter: – Mjøndalen spiller i OBOS-ligaen i 2022

– Helt utilgivelig

– Jeg har aldri sett Mjøndalen så dårlige som de har vært i dag. Fryktelig svake, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson til pause.
– Vi kan konstatere at Mjøndalen spiller i OBOS-ligaen neste sesong, understrekte Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studio.
Men til tross for at Brann fortsatte å trykke på også i den andre omgangen, kom aldri den forløsende andrescoringen for de rødkledde, og istedenfor at Brann fikk drepe kampen, var det Mjøndalen som kunne juble etter 75 minutter.
Lars Olden Larsen utnyttet en svak utboksing av Lennart Grill, før kantspilleren på elegant vis lobbet ballen nydelig over både keeper og forsvarsspillere, og i nettet bak fortapte Brann-spillere.
– Dette er helt utvilgivelig, utbrøt Discovery-ekspert Bernt Hulsker.
Det så lenge ut til at Mjøndalen skulle falle fra i bunnstriden, for med tap på Consto hadde veien opp til sikker plass vært på hele åtte poeng. For Tromsø, anført av en svært god August Mikkelsen, sikret sin første hjemmesier i Eliteserien med 2-0 over Haugesund, noe som gir «Gutan» et pusterom på 13. plass.
Slik ser bunnstriden ut etter runde 21:
13: Tromsø: 22
14: Brann: 18
15. Stabæk: 17
16. Mjøndalen: 15
Dette sa Vegard Hansen etter kampen.
picture

Utslitt Hansen etter dramaet i Mjøndalen: – Dette var jævlige greier

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame