KRISTIANSUND (Eurosport.no)
Flamur Kastrati fikk tre sjanser til å hugge til, og vipps vant Kristiansund 3-1 over Rosenborg fredag kveld.
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
6 TIMER SIDEN

– Flatterende

Likevel var ikke Eirik Horneland veldig bekymret.
– De scorer vel på de tre sjansene de har, i tillegg har de vel en halvsjanse på en kontring i andre omgang, oppsummerer Rosenborg-trener Eirik Horneland til Eurosport etter tapet.
– Så 1-3 var flatterende?
– Det er ikke bare litt flatterende, det er veldig flatterende, understreker Horneland.

– Mentalt passive

Rosenborg hadde mer ball og skapte flere sjanser enn hjemmelaget, men Kastrati var nådeløst effektiv. Den fasen av kampen likte Horneland dårlig.
– Vi blir engstelige av den 1-0-scoringen og gir bort to til. Da blir vi feilvendte og ender med å spille hjemover hele veien. I pausen var jeg opptatt av at vi ikke blir for heseblesende, da kan fort fire og fem komme, sier RBK-treneren.
– Hvilke svar får du i den dårlige fasen?
– Den første scoringen preger oss litt for mye, synes jeg. Vi blir mentalt passive istedenfor å spille gjennom dem og spille fri spillere høyere i banen. Kristoffer (Zachariassen) slipper seg for langt ned og vi blir feilvendte, forklarer Horneland.
Se hva Kastrati sa etter hat tricken mot Rosenborg. Saken fortsetter etter videoen:

Kastrati etter hat trick: – Jævlig sexy

– Når vi truer i lengderetning og er bevisste på spillestilen, og kommer rettvendt, så syns jeg vi er bra. Da får vi spillet foran ballfører og er okei, sier Horneland.
– Så det er tendenser å ta med seg, fra både Ceide/Meling til venstre og på høyresiden, særlig i andre omgang?
– Ja, både på venstre og høyre. Det handler om å komme seg rettvendt ofte nok. I periodene vi er rettvendte og truer i lengderetningen er vi gode, synes jeg, avslutter Rosenborg-treneren.

Helland positiv til 2. omgangen

Det er Helland enig i. Kantspilleren noterte seg igjen for scoring og var involvert i en del av det RBK skapte. Samtidig ergret han seg over de personlige feilene som gjorde at trønderne tapte kampen.
– Det er veldig godt gjort av Flamur, de skal settes og det gjør han. Men vi gir dem jo de målene, så i så måte er det veldig lett å sette fingeren på hva som er galt. Det er tekniske, personlige feil som ikke skal forekomme, sier Helland til Eurosport.
– Er det bekymringsverdig?
– Nei, det er det ikke. De skal jo ikke komme, men det viktigste er at vi hever oss i 2. omgang, da syns jeg vi spiller bra. Vi angriper ikke de rommene vi skal, gjør mange feil både strukturelt og springer litt all over the place før pause. Men jeg liker at vi er bedre i 2. omgang, vi er bedre på dette tidspunktet enn i fjor, sier Helland.
Les også: Fagermo henter Oldrup Jensen til Vålerenga
Se hele intervjuet med Helland her:

Helland etter tapet: – Lett å se hva som er feil

Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07
Eliteserien
Tilbake i manesjen etter turbulent vår: – Det var riktig å gi seg
14/09/2021 PÅ 07:49