BERGEN (Eurosport.no):
Brann-keeper Ali Ahamada kom til klubben bare åtte dager før seriestarten, men i åpningskampen mot Haugesund var han klar i mål.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Allerede før sesongen startet sa Brann-trener Lars Arne Nilsen at den nye keeperen var førstevalget til å vokte Branns bur denne sesongen.
– Normalt sett så er Ali vår førstekeeper. Så er det opp til de andre å vise at de er bedre enn han. Håkon var veldig god i fjor og kommer nok til å ta opp kampen med han, men han har vært mye skadeplaget i vinter og er ikke klar til seriestart. Markus har tatt store steg. Så vi har et veldig godt keeper-team, men Ali er en naturlig førstekeeper hvis han leverer på det nivået som vi tror han har, sa Nilsen til Eurosport før første seriekamp.
Selv er Ahamada takknemlig for å få spille i sin nye klubb.
– Det er bra. Og bra for formen min å få starte å spille tidlig, fordi det er lenge siden jeg spilte. Så det er bra å få starte, få spille regelmessig, å være i form og ha en god følelse. Og kamp etter kamp vil det bare bli bedre, tror jeg, sier Ahamada.

Annerledes enn andre keepere

28-åringen er kjent for å spille en veldig offensiv rolle som keeper og liker å skape gode øyeblikk for fansen. Da han spilte for Kongsvinger i OBOS-ligaen i fjor, gav han blant annet målgivende pasninger i kampene mot Ull/Kisa og Sandnes Ulf.
– Føler du deg litt annerledes enn andre keepere i Eliteserien?
– Ja, kanskje. Jeg er offensiv. Noen ganger så tar jeg noen risker hvis det er for å hjelpe laget, og jeg spiller veldig høyt noen ganger. Men det er stilen min, for jeg ønsker å hjelpe laget og jeg er en vinner. Jeg tror det er bedre å være slik, med en vinnermentalitet.
– Du tar noen risker sier du, er du redd for at det kan være feil avgjørelse noen ganger?
– Ja, noen ganger kan det skje, man vet aldri. Feil kan skje fort, men jeg tror det er bedre å prøve. For hvis man ikke prøver, vil man ikke ta noen sjanser for å lykkes. Så min filosofi er å prøve og hvis jeg lykkes er det veldig bra, men noen ganger kan det være feil avgjørelse. Men jeg må fortsette å gå den veien, for jeg tror det er bedre for laget og for meg.

Startet som utespiller

Til tross for dette mener han også at han kan være enda mer offensiv i spillestilen.
– Noen ganger, ja. Jeg må hjelpe laget og forsøke å pushe dem fordi det er rollen min, siden jeg er den bakerste på banen og jeg kan se hele banen. Jeg kan pushe dem til å være mer aggressiv og ligge høyere. Jeg mener vi kan være mer aggressiv og det kan gi oss mer selvtillit på det.
Han forteller at grunnen til at han er litt annerledes som keeper, kan være at han startet som utespiller da han var yngre.
– Jeg prøver å være annerledes, fordi da jeg startet å spille fotball var jeg en utespiller, ikke keeper. Jeg var ung og jeg likte å spille med vennen min på banen, men ikke som keeper. Derfor er jeg fortsatt ivrig på å spille og få noen morsomme øyeblikk. Jeg har det fortsatt og derfor kan jeg noen ganger spille litt med føttene mine som en spiller, forteller han.
– Så du tror det hjalp deg?
– Ja, selvfølgelig. Jeg spilte som en utespiller før, så jeg har fortsatt noen kvaliteter derfra og jeg forsøker å bruke det på plassen min.
Se hele intervjuet med Ahamada her. Saken fortsetter under:

– En fin type i garderoben

Branns sportssjef, Rune Soltvedt mener Ahamada har blitt en viktig leder både på og utenfor banen.
– Jeg synes det har gått veldig bra, vi har jo syv poeng av ni mulige og jeg synes han har gjort det veldig bra og har allerede blitt en viktig og god spiller for oss. Han er en fin type å ha med seg i garderoben, han vet kravene til det å vinne fotballkamper, sier Soltvedt til Eurosport.no.
På Brann-feltet er han blant de som roper høyest. Soltvedt mener han har noe å komme med for å hjelpe resten av laget.
– Det er ikke alltid de som roper høyest som er best, det er ikke noe automatikk i det. Men han har en god kombinasjon av at han er god og flink til å snakke, og det tror jeg hjelper resten av laget på en veldig god måte. Han er jo faktisk den som kan rope Bamba ned på motsatt 16-meter for at han skal være med å forsvare sammen med resten av laget, så det er klart for de som er utpå der så hjelper det alltid med god kommunikasjon. Og det føler jeg virkelig at han har, det er ikke bare tomme ord, det er innhold i det han kommer med som hjelper laget.

– Vi kan gjøre noe fantastisk

Brann har startet med syv poeng på tre kamper, noe Ahamada mener gir ekstra selvtillit til laget.
– Det er veldig fint. Jeg er stolt av det for det er et godt lag og en god klubb. Som jeg har sagt før, vi kan gjøre noe fantastisk denne sesongen. Vi startet bra og er fortsatt på vei mot målet. Det er deilig å være i toppen, for det gir oss selvtillit, laget blir fornøyd, så det er deilig, sier han og legger til:
– Det er gøy å spille i Eliteserien, fordi det er mer utfordrende, vanskeligere og mer tempo. Jeg var i OBOS og det var fint, men nå er det bedre. Det er høyere tempo og mye mer kvalitet.
– Hva håper du å få ut av tiden din her i Brann?
– Å få noen gode øyeblikk her og ha en fantastisk sesong. For jeg tror på klubben og på lagkameratene mine. Vi kan gjøre noe fantastisk denne sesongen, fordi jeg føler vi har kapasiteten til det. Jeg har hatt denne følelsen siden jeg kom og jeg tror på dette prosjektet og at vi kan ha en god sesong i år, miler han.
Søndag tar Brann imot Rosenborg kl. 20.30. Kampen kan du se på Dplay og Eurosport Norge.
Sett denne?

Luksusproblem i gult, Molde-uttalelser og RBK-kaos

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53