BERGEN (Eurosport.no):
Tirsdag kom nyhetene om at Brann har sikret seg både Vegard Forren og Ali Ahamada på kontrakter ut året. Sistnevnte kommer fra Frankrike og spilte forrige sesong i OBOS-klubben Kongsvinger. Han var også med Brann på treningsleir før koronapandemien satte inn for fullt.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– Det er en veldig bra klubb og det vil være bra for meg å spille på et høyere nivå, med press, gode forhold og ha motivasjon til å hjelpe klubben. Og klubben vil også hjelpe meg. Det kan bli veldig bra å få en god sesong her, sier Ahamada til Eurosport.no.
28-åringen voktet buret for OBOS-klubben i 27 av fjorårets kamper og hjalp Kongsvinger til en femteplass i serien. I kampene mot Sandnes Ulf og Ull/Kisa gav han også målgivende pasning etter skudd fra målet.
– Det var en veldig bra sesong i fjor og jeg koste meg veldig. Jeg likte laget og klubben gav meg selvtillit. De trodde på meg fra første dag, så det var bra for meg for jeg følte meg selvsikker og når jeg er det så er det gøy å spille fordi man nyter det, det føles ikke som at man må jobbe. Så jeg vil nyte det like mye som i fjor og kanskje gi noen morsomme øyeblikk eller noen triks med Brann som fansen kan nyte, smiler han.
– Så du håper på noen gode øyeblikk utpå her?
– Ja, det håper jeg og tror jeg, for jeg elsker jobben min og for meg er det en glede å spille, så jeg spiller meg et smil hver gang, sier han.
Se hele intervjuet med Ahamada her. Saken fortsetter under:

Dette sier den nye Brann-keeperen om konkurransen i laget

Fire keepere

Med Håkon Opdal, Eirik Holmen Johansen og Markus Olsen Pettersen allerede i stallen, kan det bli hardt om konkurransen i Brann denne sesongen.
– For min del så har jeg ikke noe problem med konkurransen, fordi jeg er vant med det. Jeg kjente Håkon fra ti år siden, fordi han kom til klubben min da jeg var ung, så det var bra å kjenne han fra før. Han er en veldig grei fyr, så vi må bare jobbe hardt, så er det treneren som tar avgjørelsen. Det blir en morsom konkurranse, sier den nye sisteskansen.
Branns sportssjef, Rune Soltvedt, forstår at noen stiller spørsmål for hvorfor Brann har hentet inn en fjerde keeper.
– Vi har allerede tre gode keepere, så lurer folk på hvorfor vi henter nummer fire. Vi hadde en avtale med Ralf Fahrmann som skulle være her ut juli også gikk ikke det, så har vi sondert terrenget litt. Ali gjorde et veldig godt inntrykk på oss da vi var på treningsleir og han var med oss der. Så vi har jo fulgt situasjonen hans også var det en mulighet nå når han gikk ut av kontrakt og den ønsket vi å benytte oss av. Så det er vi strålende fornøyd med, en veldig flott type og en god keeper.
Da kommer spørsmålet hva som skjer med de tre andre keeperne og om Brann skal beholde alle fire.
– Jeg tenker de skal fortsette å stå i mål. Det er jo en keepersituasjon som også gjør at det blir en konkurranse der. Det er klart at det er fire keepere som er annerledes enn med tre, men vi må se. Vi har vært fire keepere i Brann før og da var det bruk for alle, vi må bare se hva som skjer, sier Soltvedt til Eurosport.no.
Fredag spilte Brann sin siste treningskamp før seriestart mot Øygarden, hvor de vant 3-0 etter scoringer av Erlend Hustad, Daouda Bamba og Robert Taylor. Både Ali Ahamada og Vegard Forren fikk sine debuter i Brann-trøyen.
Brann serieåpner borte mot Haugesund onsdag 17. juni klokken 20.30. Kampen kan du se på Dplay og TVNorge.
Sett denne?

Her er Branns to nysigneringer på treningsfeltet

Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52