BERGEN (Eurosport.no):
Det har vært knyttet stor spenning rundt hvem som blir førstekeeper i Brann den kommende sesongen etter at Ali Ahamanda ble klar for klubben tidlig forrige uke.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
Men to dager før seriestarten for de røde har Brann-trener Lars Arne Nilsen tatt valget.
– Normalt sett så er Ali vår førstekeeper. Så er det opp til de andre å vise at de er bedre enn han. Håkon var veldig god i fjor og kommer nok til å ta opp kampen med han, men han har vært mye skadeplaget i vinter og er ikke klar til seriestart. Markus har tatt store steg. Så vi har et veldig godt keeper-team, men Ali er en naturlig førstekeeper hvis han leverer på det nivået som vi tror han har, sier Nilsen til Eurosport mandag.
Håkon Opdal, som stod mesteparten av Branns kamper forrige sesong, gikk gjennom en kneoperasjon før koronaviruset satte fotballen på vent og vil ikke bli klar til seriestart. I tillegg ble Eirik Holmen Johansen mandag lånt ut til Kristiansund på en avtale ut sesongen. Det vil si at det står mellom Markus Olsen Pettersen og Ahamada i onsdagens premiere mot FKH, selv om sistnevnte ikke har trent særlig mye de siste månedene.
– Er Ahamada klar til onsdag?
– Det skal du få se på onsdag, smiler Brann-treneren.
Se intervjuet med Nilsen her. Saken fortsetter under:

Nilsen om nysigneringen: – Han kommer til å bli en attraksjon

– Litt unorsk

Han har store forhåpninger til den tidligere Kongsvinger-keeperen.
– Det er en fantastisk fyr. Jeg tror han kommer til å være en av Eliteseriens beste keepere når vi komme i gang. Han er litt unorsk og litt spesiell, men jeg liker keepere som tar litt sjanser. Det kommer nok til å bli litt mål imot, men han kommer til å ta veldig mye. Han har en voldsom tilstedeværelse i feltet og han tar sjanser, selvfølgelig, men jeg liker keepere som er litt tøff og litt som han. Jeg tror han kommer til å bli en attraksjon og jeg tror publikum i Bergen kommer til å elske han når de først får komme hit å se på han.
Kort tid før seriestart ble også Vegard Forren klar for Brann. Nilsen er klar på at signeringene av Ahamada og Forren var to biter som falt på plass.
– Vi fikk to brikker på plass i siste liten her, så nå synes jeg vi ser veldig bra ut og veldig spennende. Det kan være at det tar litt tid før det setter seg ettersom de kom inn såpass sent, men nå har vi dekning på de fleste plasser og vi er klar for å være med å kjempe oppi der håper jeg, sier han.
Sett denne?

Dette sier den nye Brann-keeperen om konkurransen i laget

Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26