Stabæk har bygget opp modellen sin på å utvikle egne unggutter og selge dem til utlandet, men i blant er det unntak.
Det fikk blant annet Ola Brynhildsen erfare da han dro til en rivaliserende klubb, til fansens store raseri. De hang opp et banner utenfor huset til familien i Bærum der det stod «Her bor en Judas», etter det ble klart at han skulle til Molde.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23

«En av oss»

Natten etter at overgangsvinduet stengte, så var Stabæk Support fremme med laken og pensel igjen.
– Det er visst populært med bannere når folk drar, sier Hanche-Olsen på telefon til eurosport.no
Både familien hans og familien til Hugo Vetlesen fikk nemlig en gledelig overraskelse da de så bannerne utenfor sine egne hus, dagen etter deadline day, der de begge forlot klubben.
«En av oss» var beskjeden de fikk fra fansen, noe de begge satte pris på.
– Jeg ble skikkelig glad da supporterne reagerte sånn og kom med de tilbakemeldingene jeg har fått. Det viser at klubben bryr seg om mennesket i tillegg til spilleren, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Hugo Vetlesen.
– Det er veldig hyggelig at de ønsker meg lykke til videre, og det setter jeg stor pris på. Jeg hadde ikke vært her jeg er uten dem, sier Hanche-Olsen som også var klubbens kaptein.

Fryktet reaksjoner

Andreas Hanche-Olsen og Hugo Vetlesen ble hedret for å ha spilt 100 kamper for klubben

Foto: Eurosport

De har begge to kommet opp gjennom Stabæk-akademiet og vært der nesten hele karrieren.
Derfor var det ikke bare med lett hjerte de takket ja til å ta steget videre.
– Jeg kom til klubben da jeg var 12 år, og har gått inn der nesten hver eneste dag. Vi har trent sammen, jeg har fått massevis av minner og gode venner. Det er helt utrolig hva jeg har opplevd i Stabæk, og jeg har vært glad for å ha vært her, forteller Vetlesen.
Han var redd for at det ikke skulle bli tatt så godt mottatt, med tanke på at det tross alt var et salg til en annen norsk klubb.
– Modellen til Stabæk er at man utvikler spillere og selger til utlandet, men det skjer ikke med alle, sier Vetlesen.
Og selv om det i all hovedsak har vært positive tilbakemeldinger, så er det liten tvil om at det også har vært reaksjoner på at man slipper en egen unggutt til en klubb i hjemlig liga.
Det sinnet gikk derimot utover Torgeir Bjarmann, som måtte ut å forsvare avgjørelsen på Twitter.

Vil avslutte karrieren i klubben

For Hanche-Olsen var det litt annerledes, ettersom klubben solgte han ut av landet. Likevel var det ingen tvil om at det aldri er gøy å selge kapteinen i et lag. Derfor var også han fornøyd med at fansen støttet dem, selv om de nå forsvinner fra Nadderud.
– Jeg har bare fått positiv feedback og det er veldig hyggelig. Det har vært en drøm for meg å spille i utlandet, og den er oppfylt nå. Men det er nå den harde jobben begynner, som man pleier å si, sier han.
Begge to er naturlig nok glade i klubben de kom til for åtte og ti år siden, men kan berolige fansen med at dette kanskje ikke er det siste de ser av dem i den blå trøya.
– Jeg har spilt i Stabæk hele guttekarrieren og seniorkarrieren, og jeg planlegger å komme tilbake hit og avslutte karrieren min her. Det gleder jeg meg veldig til og det blir selvfølgelig rart og ikke komme på Nadderud i tiden fremover, sier Hanche-Olsen.
– Jeg kunne godt tenke meg å komme tilbake til Stabæk. Jeg har et helt spesielt forhold til klubben, og hjertet mitt er «Blaatt», men nå går turen videre til Bodø/Glimt i denne omgangen, forteller Vetlesen.
Sett denne?

Skeptisk til RBK-stopper som Hanche-erstatter

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53