Dårlig nytt for Rosenborg: Måtte hjelpes av banen etter 20 minutter

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 28/04/2021 klokken 21:22 GMT+2

Emil Konradsen Ceïde har startet samtlige treningskamper for Rosenborg denne våren. I kampen mot Kristiansund måtte kantspilleren ut med det som så ut som en ankelskade. Det er dårlig nytt for Åge Hareide og Rosenborg.

Emil Konradsen Ceïde måtte ut med skade i treningskampen mot Kristiansund onsdag.

Rosenborg - Kristiansund 3-0
Åge Hareide har blandet svært lite i den offensive bollen denne våren. Med unntak av nabooppgjøret mot Ranheim i forrige uke, der Rasmus Wiedesheim-Paul startet på bekostning av Stefano Vecchia, har RBK-sjefen satt sin lit til trioen Emil Konradsen Ceïde, Dino Islamovic og nevnte Vecchia på topp.
Det var også tilfellet i onsdagens kamp mot Kristiansund på Lerkendal.

Ceïde ut etter 20 minutter

Etter en frisk start av Emil Konradsen Ceïde på høyrekanten, ble 19-åringen fra Finnsnes taklet hardt ved krittet drøye tjue minutter inn i den første omgangen. Ceïde ble liggende nede med tilsynelatende store smerter, og på TV-bildene kunne det se ut til at det var ankelen det gikk utover.
Til slutt måtte Ceïde kaste inn håndkleet, og 19-åringen ble støttet inn i garderoben av en i RBK-støtteapparatet. Det er dårlig nytt for Rosenborg, som åpner sesongen borte mot Vålerenga om drøye halvannen uke.
Unggutten ble erstattet av danske Carlo Holse.
Etter kampen svarte RBK-trener Åge Hareide på spørsmål om status på Emil Konradsen Ceïde.
– Jeg tror han har tråkket over, så jeg tror det går greit med han, sa han til Adressa like etter kampslutt,
– Så seriestarten er ikke i fare?
– Nei, det tror jeg ikke, svarte han på spørsmål fra avisen.
Til Discovery noen timer etter kampslutt i Trondheim kunne RBK-lege Reidar Due komme med en beroligende melding til bekymrede RBK-supportere,
– Det er ikke snakk om noe alvorlig, så han er klar til trening om kort tid. Treningskampen mot Ranheim er innenfor rekkevidde, forteller Due.
RBK la dette ut på Twitter like etter kampen:

Kontrollert RBK-seier

Det hvitkledde hjemmelaget hadde full kontroll på gjestene fra Nordmøre. Allerede etter ti minutter spilt plukket Stefano Vecchia opp en retur etter et langskudd fra Markus Henriksen, og sendte Rosenborg i ledelsen etter å ha brukt to forsøk på å få ballen i mål.
Også på det andre målet skulle Stefano Vecchia vise seg fram. Mannen fra Stockholm kom seg fri på dødlinja, la inn og traff hodet til Kristoffer Zachariassen med en strøken ball. "Doff" gjorde ingen feil og økte RBK-ledelsen til 2-0.
Like etterpå lå Rosenborgs tredje ball i nettet. Innbytter Carlo Holse la inn fra sin kantposisjon i retning målscorer Zachariassen, men istedenfor å treffe midtbanespilleren, snek ballen seg bak keeper Sean McDermott og i mål.
Dermed endte det 3-0 på Lerkendal.