Som Discovery kunne melde torsdag formiddag, er Branns nysgnering Lars Krogh Gerson ute i tre måneder etter at han onsdag gjennomførte en operasjon i låret.
Til klubbens hjemmeside forklarte Brann-lege Magnus Myntevik at Krogh Gerson plukket opp en skade helgen før han signerte for Brann, men at de ikke fikk gjennomført en MR av skaden før midtstopperen signerte for de rødkledde.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
EN TIME SIDEN
– Vi fikk tilsendt resultat av bildeundersøkelsen i Spania som viste en liten muskelskade som normalt gjør at en spiller er tilbake etter to-tre uker. På grunn av koronakarantenen fikk vi ikke gjennomført en MR-undersøkelse da han ankom Norge. Den er gjort nå, og der ble det avdekket en muskelskade av sånn karakter at man vurderte det som best å operere, sa Myntevik til egen klubb.

Fra to-tre uker til tre måneder

Nå viser det seg derimot at det ikke bare var en MR-undersøkelse Brann ikke fikk gjennomført før Krogh Gerson signerte papirene.
Både Bergensavisen og Bergens Tidende skriver torsdag at – til tross for at Brann visste at Lars Krogh Gerson var skadet – droppet de å gjennomføre en ordinær medisinsk test i forkant av signeringen.
Karantenereglene gjorde det nemlig umulig for klubben å rekke en medisinsk test før vinduet stengte.
– Vi visste at han pådro seg en skade like før han kom til oss, og vi innhentet informasjon fra Racing Santander (klubben Gerson ble hentet fra, journ.anm) før han kom. Den informasjonen viste oss at han hadde en liten muskelskade som vanligvis ville tatt to-tre uker å lege. Men etter hvert synes vi at progresjonen gikk litt sakte, sier Myntevik til BA, og antar samtidig at skadens alvorlighetsgrad ville blitt avdekket om det hadde blitt gjennomført en medisinsk test.
Det Brann trodde var en skade som kunne gå over innen to-tre uker, er altså en langtidsskade som holder 31-åringen på sidelinjen opp til tre måneder.
Det betyr at Krogh Gerson mest sannsynlig ikke er tilbake før siste halvdel av sesongen.

– En kalkulert risiko

Med dette i bakhodet, er det naturlig å tenke om Brann i det hele tatt hadde hentet en spiller som de visste var ute av spill i tre måneder.
– Vi tok en kalkulert risiko, sier daglig leder i Brann Vibeke Johannesen til Bergens Tidende.
Kåre Ingebrigtsen beskrev situasjonen til Krogh Gerson som «jævlig kjip» da Discovery snakket med han torsdag formiddag.
– Det er vanskelig å gjennomføre en legesjekk når spillere må sitte i karantene. Det er jævlig kjipt for en spiller som har skikkelig lyst til å bidra, sa Brann-treneren.
Til Bergensavisen sier Ingebrigtsen at klubben muligens hadde ventet til neste overgangsvindu om de visste skadeomganget til midtstopperen.
– Det er det umulig å svare på. Vi ville gjerne ha ham i spill så fort som mulig, så vi hadde kanskje ventet til det neste vinduet om vi visste at han uansett var ute i tre måneder. Men vi er uansett veldig glade for at vi har ham i troppen
En stopper som derimot kan få debuten for Brann om ikke altfor lenge, er tidligere Bodø/Glimt-spiller Vieux Sané. Den 31 år gamle senegaleseren har kun én gjenstående koronatest og én påfølgende uke i koronakarantene før han kan ta sine første spark på ballen som Brann-spiller. Sané oppholder seg fortsatt i hjemlandet. Les mer om saken her.
Sett denne?

Branns nye stjerne blir lovet mer spilletid

Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
EN TIME SIDEN