Branns Lars Krogh Gerson (31) blir ute i tre måneder, etter å ha blitt operert for en muskelskade i låret. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.
– Det er ikke akkurat det vi ønsker oss nå. Men skade er endel av fotballen så de kommer ubeleilig, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til Discovery. Ingebrigtsen forteller omsider at Brann var klar over at Gerson var skadet, men ikke omfanget.
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
13 TIMER SIDEN
– Det er vanskelig å gjennomføre en legesjekk når spillere må sitte i karantene, fortsetter Ingebrigtsen.
– Lars fikk seg en muskelskade i låret helgen før han kom til oss. Vi fikk tilsendt resultat av bildeundersøkelse i Spania som viste en liten muskelskade som normalt gjør at spiller er tilbake etter 2-3 uker. På grunn av Covid-19 karantene fikk man ikke gjort en MR-undersøkelse da han ankom Norge. Den er gjort nå, og der ble det avdekket en muskelskade av sånn karakter at man vurderte det som best å operere. I går, onsdag, ble han operert på Fana Medisinske Senter hos Dr. Asle Kjellsen. Man regner med at han er tilbake i spill om rundt tre måneder, sier Brann-lege Magnus Myntevik på klubbens hjemmesider.
Gerson kom først til Brann i år, og var klubbens siste signering på Deadline Day. Forsvareren har ikke blitt sett på banen, og heller ikke blitt tatt ut i kamp-troppene.
– Det er veldig kjedelig å få denne starten, og det var ikke det jeg håpet på. Nå må jeg ta tiden til hjelp, og jobbe hardt for å komme tilbake. Jeg skal støtte laget så godt jeg kan fra sidenlinjen, men jeg jobber meg tilbake fra skaden, sier Gerson på klubbens hjemmsider.
– Det er jævlig kjipt for en spller som har skikkelig lyst til å bidra, sier Ingebrigtsen.

Sané fortsatt i Senegal

Midtstopper-situasjonen i Brann har vært mye diskutert, og spesielt etter den tunge sesongstarten deres. Bergenslaget signerte også midtstopper Viuex Sané før overgangsvinduet stengte. Sané, fra Senegal, har hatt problemer med visum, og har enda ikke ankommet Norge.
– Forsvarsproblemene kommer ikke nødvendigvis til å løses på kort sikt med dem, nei. På sitt beste er Vieux Sané en god Eliteserie-stopper, men han trenger tid på å komme i gang. Hvor fort kan man få noe ut av ham? Det er veldig vanskelig å spå hvordan form og forfatning han er i, sa Discovery's fotball ekspert Tor Ole Skullerud da Brann hadde tapt tre kamper på rappen.
– Det er litt det samme med Gerson som har vært i Spania og spilt ganske lite der. Det er en stund siden han også var oppe og spilte fulle kamper. Jeg er usikker på hva han kan gi Brann. Det er ikke lett å si. Sané og Gerson er ikke spillere som kan gå rett inn og gjøre en vesentlig forskjell, tror jeg.
Sané har vært klubbløs helt siden juli i fjor, da kontrakten hans med det belgiske laget Oostende gikk ut. Sist kamp midtstopperen spilte var 5. desember i 2019. Gerson kom fra spanske Racing Santander, hvor han dukket opp i fire kamper.
Men selv om ingen av nysigneringene har fått noe spilletid for Brann, på grunn av skade og innreise-trøbbel, er Ingebrigtsen like fornøyd som da de først ble signert.
– Det er ting som vi ikke kan spå på forhånd, og vi er veldig glade for å ha begge i klubben. Vi kommer til å ha behov for dem senere i sesongen.

Ekspertene mener disse har vært best så langt: – Han er selvsagt!

Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
15 TIMER SIDEN